Temps d’estiu…. de fruita fresca , a mi em ve de gust tota i els pastissos que porten fruita m’agraden tots.

Aquest es fresc , lleuger i no porta greixos, el titllarem de sà.

Es fa en un plis- plas, i per esmortzar o berenar, molt millor que qualsevol dolç de compra.

INGREDIENTS:

200 gr. de farina integral.

2 cullerdes petites de llevat Royal.

1/2 culleradeta de sal.

3 ous.

150 gr. de sucre moré.

200 gr. de iogurt

125 gr. de maduixes.

EL.LABORACIÓ.

Separem les clares dels rovells. Montem les clares a punt de neu, i reservem-les.

En un bol barregem el sucre i els rovells, podeu fer-ho amb les varilles o a mà, afegint-hi el iogurt, si el voleu més lleuger, poseu-lo descremat.

En un altre bol barregem la farina, la sal i el llevat. Aquesta farina , amb el llevat i la sal, la tamissem a sobre de la barreja anterior, barrejant-ho amb una espàtula. A continuació hi tirem les maduixes trossejades , guardant-ne algunes per posar a a sobre. Tindrem les clares a punt de neu, i els hi barrejarem amb suavitat.

Ho posarem en un motlle rectangular, de pudding, que engrassarem previament, posant a sobre maduixes laminades. Hi tirarem sucre per sobre.

Tindrem el forn calent a 180º i el posarem a dins que es cogui uns 40 minuts, ja ho sabeu , per saber si està cuit punxeu-ho amb un escuradents i quan surti net, ja està cuit.

El deixem refredar sobre una reixa , el desmotllem i hi tirem per sobre sucre glaç.