cullera de roure, es un blog de cuina, d’una cuinera afeccionada .
Em dic Leo Roure, sóc de Solsona i la meva pofessió no té res a veure amb la cuina, pero sempre m’ha agradat cuinar , en certa manera ho he heredat, més ben dit ho porto als gens.La meva àvia Antònia, que era de Vallirana, era cuinera d’una casa de l’alta burgesia de Barcelona, havia fet menjars per polítics com en Cambó, bisbes com en Vidal i Barraquer i gent important de principis del segle XX. Els meus pares, el Rosset i la Sra. Pilar, tenien una cafeteria , La Roureda, que molta gent recorda amb nostàlgia, per les seves tapes, en eren famoses les patates braves, les croquetes , els callos, els calamars a la romana……
Com veieu a la força m’ha d’agradar cuinar¡¡¡¡¡
Endavant Leo amb el teu bloc, jo puc dir que amb la colla anàvem molt a la Roureda i recordo les boníssimes tapes de que parles: patates braves, calamars a la romana… era un lloc de trobada molt entranyable per a nosaltres.
Sequiré el teu bloc, enhorabona!
gràcies m.antònia, la familia també recorda amb nostàlgia i apreci els clients de la rau. ja penjaré alguna que altra recepta de les tapes ¡¡¡¡¡
Leo et segueixo, necessitem idees noves, i sembla que aixo promet!!!
gràcies eva, espero que als de la capital us agradin les receptes de pagès, jajajja.
Benvinguda a la gastrosfera Leo!
Quin bloc més xulo i quina història més interessant, la de la teva familia! Certament, ho portes a la sang!
Quin bloc més xulo i quina pinta més bona que fa tot el que ens explicaràs: ens alegrem molt que t’hagis animat i esperem que t’ho passis tan bé com ho estem fent nosaltres, que no es pas poc!
Quina alegria, txé!!! :-)))
moltissimes gràcies per l’acollida i la “propaganda ” que m’heu fet, us en dèc una….o moltesssssssssss
Leo, desde que me he enterado que habías estrenado blog, me he vuelto loca buscandolo, hasta te dejé un mensaje en flickr. Pero no te has enterado. Aiiiii¡¡¡ Ha sido otra compi Teresa, que me ha dado la direccion.
No encuentro como hacerme seguidora y tampoco el traductor. Algo de catalán entiendo, pero me gustaría seguir tu blog como Dios manda.
Por fi, compi dime como .
Que casualidad, mi bisabuelo tambien fue cocinero de la alta burguesía, en este caso, de la Neguri. Y mi abuela, su hija aunque no se dedicó a eso profesionalmente, concinaba de vicio. Mi madre ni te cuento….
Parece que hemos sido no pocas quienes en los últimos tiempos nos hemos lanzado por fin a abrir blog. Yo hace un par de meses que lo tengo y estoy encantada.
Se te ve estupenda trinchando esa pata de ….????
Muxuss de una compi
Virginia “sweet and sour”
sweetandsour-vir.blogspot.com
hola virgínia, ayer te dejé el enlace en el flickr, no lo habras visto.
vamos por pasos, jejeje: para hacerte seguidora es arriba a la izquierda, primero está el símbolo de wordpress, después culleraderoure y después seguir. si??
traductor: he pedido a mi hija como puedo ponerlo, porque he visto otras paginas que lo tienen, entre las fotos, la imformàtica, las recetas, los comentarios….jajaj, ando perdida¡¡¡¡¡¡¡
que casualidad que nuestros antepasados fueran cocineros ¡¡¡¡¡ me gusta.
realmente lo he empezado porque me lo regalaron mis hijos, es un regalo de reyes y como ves un regalo envenenado, ajajjaj, porque da mucho trabajo y yo ya tengo el mio, pero estoy muy ilusionada ..
ah, la pata es de ternera, ya pondré la receta en el blog (tengo muchas en la antecàmara).
yo ya era seguidora a traves del facebook de tu blog¡¡¡, me encanta como lo tienes y las fotos preciosas, ya me pasaré y te dejaré un comentario.
un besazo.
leo
Molt bones …!!!! Ara si que menjarem be aqui a les Ameriques 🙂
Cani fer-els-hi provar totes les receptes als americans, jajajja, aixó que avui volia fer un pastís de formatge americà, potser que m’aconsellis tu ¡¡¡¡¡
Segur que faras un chessecake boniiiiisim!!! El problema per mi sera trobar tots els ingredients, full fer la coca de llardons pero no trobo llardons!!!
si en vols fer, et puc explicar com fer els llardons a partir de cansalada, hi ha cansalada grassa en aquest pais????, o només beicon????
Cansalada grassa si que n’he trobat, si m’espliques com fer-l’hos ja els faré. 🙂
cani, has de treure la cotna de la cansalada, triturar la cansalada amb una picadora, posar-ho a foc suau que es vagi fent, i quan estigui cuit posar-ho en un colador que coli el súc i només quedin els llardons….qualsevol dubte , pregunta ¡¡¡ petonssss ahhh, vaig tenir accidents amb el chessecake, volia fer-ne dos i un se’m va accidentar, pero el petit estava bonissim, ja el repetiré per penjar-lo aqui i tu corretgeixes….petonssssss
Moltes gràcies Leo! Ja et diré com ha anat. Molt petons i records. 🙂
Avir vaig fer els llardons, nomes de proba….i estaven bonissims 🙂 m’els vaig menjar tots…!!! Aquest cap de setmana no, perque no soc a casa, pero l’altre provo de fer la coca.
fantastic!!!!!!! ara a per la coca!!!!
Hola Leo!
Sóc l’altre Leo, la Arnó!. He afegit el teu blog a la llista de blogs que segueixo que són uns quants!! En Jaume em va donar l’adreça.
Una abraçada,
Hola Leo¡ quina sorpresa, més agradable ¡¡¡¡¡. Gràcies per seguir-me i a veure si fas alguna recepta del bloc i em dius com ha anat ¡¡¡¡¡. petons.
Hola Leo,
les receptes tenen una pinta boníssima! ja he recomenant el teu blog als meus companys, i ara ho faré als de la trobada “SolsonaEnMadrid”
Llástima del traductor…
Leo! t’acabe de veure al Cuines!! Qué bé! Quina coca de llardons més bona has fet! Enhorabona artista!! Una abraçada, Marta
MOltes gràcies¡¡¡¡¡¡ Avui a l’òptica tinc coca de llardons pels clients ¡¡¡¡¡
Hola Leo,
He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
ja m’he apuntant¡¡¡ pero em falta l’enllaç, ho he provat i no me’n he sortit, hi he de dedicar una mica més de tepms….
Hola Leo,
Volia dir-te que fa temps que segueixo el teu blog i m’encanta!
Les receptes són estupendes, segur que exquisides i d’un nivell molt alt!!
I les presentacions, no diguem…tens molt bon gust!!
Jo també feia temps que tenia al cap això de fer un blog, i al veure el teu em va acabar d’engrescar. Òbviament és d’un nivell molt més baix i bàsic, però com hi dic allà, a base de practica espero aprendre’n!
Bé, estas convidada a fer-hi una visiteta, ja veuràs que en alguna recepta t’hi he citat 😉
Això sí, és molt senzillet, però jo n’estic ben engrescada, jeje
Salut!!!
Moltes gràcies pels comentaris Sara, estic molt orgullosa del que dius ¡¡¡, he passat pel teu bloc i tot té moltttttt bona pinta. petons ¡¡¡¡
Hola Leo! he conegut el blog perquè me l’ha recomanat un amic de Solsona, i la veritat que el que he vist fins ara m’ha encantat! així que per aquí em quedo, un petó!
Moltes gràcies Eva ¡¡¡
Hola Leo et felicito sempre que faig alguna de les teves receptes triunfo jejeje
Moltes gràcies Maria. Molt contenta que et serveixin les meves receptes !!! Petons!!!