Dinar de Pasqua 2016

IMG_6198P1030392Amb uns quants dies de retard i quant totes les coses gairebé tornen a estar al seu lloc, ha arribat l’estona de fer l’entrada al blog.

Tots els que feu mones i dinars per tota la familia , ja sabeu la feina que comporta. Doncs aquest any al dinar de Pasqua varem ser 11 persones i 4 mones amb les corresponents figures de xocolata  i com podreu veure en les fotos totes fetes a casa i a més a més personalitzades.

El menú i la taula també van ser artesanals .

 

 

MENU:

 

Crema d’esparrecs verds amb salmó:

 

IMG_6209

Recepta clásica de la termomix, pero sense termomix…

Ingredients. 2 manats d’esparrecs verds, 1 porro, 1 carbassó petit, caldo vegetal, 100 gr. de nata, sal , pebre , oli i salmó fumat.

Poseu en una olla una mica d’oli, sofregiu al porro tallat petit, seguidament els espàrrecs (guardeu les puntes per decorar), el porro tallat a daus i deixeu que es fregeixi una mica, afegiu el caldo vegetal i que bulli fins que quedi tou. Afegiu la nata i tritureu amb el túrmix , fins la textura desitjada.

Fregiu les puntes dels esparrecs i serviu-lo amb uns tallets de salmó fumat.

 

Burrata farcida de pesto , sobre un llit de maduixes:

P1030408

Ingredients: Burrata , salsa de pesto i maduixes.

Poseu la salsa de pesto (jo la vaig comprar feta) en una màniga pastissera amb una boquilla el més petita posibles. Feu un forat al centre de la burrat i introudui.hi la boquilla i seguidament la salsa.

Serviu sobre maduixes tallades.

P1030411

 

Petit caneló d’ànec amb pasta wonton:

IMG_6207

Ingredients: dos cuixes d’anec en confit (les vaig comprar envasades al buit sense greix), un pit de pollastre, foie, ceba , all, oli,  beixamel i formatge parmesà.

Poseu en una cassolá oli i rostiu el pit de pollastre amb una ceba i uns grans d’all, quan gairebé estigui cuit hi afegiu les cuixes d’ànec. Deixeu que es cogui una mica més i treiu del foc fins deixar-ho refredar per fer la carn dels canelons.

Poseu en l’aparell que tingueu per triturar la carn, el pit de pollastre tallat, les cuixes d’ànec deshosades i un tros de foie. Tastem i afegim si cal sal i una mica de pebre i una mica de beixamel per lligar-ho més bé.

Coiem la pasta wonton 3 minuts, la treiem del foc la passem per aigua freda i l’estenem sobre un drpa net. La pleguem per la meitat i la farcim amb la pasta del caneló.

La cobrim amb beixamel barrejada amb formatge parmesà ratllat i al forn a gratinar.

 

“Palitos” cruixents de de guatlla a la mel:

P1030417

Ingredients: guatlles, sal, pebre , oli i mel

Feu-vos separar les cuixes i els pits de guatlla a la carnisseria. Salpebreu-los i fregiu-los en oli abundant. Deixeu-los escorrer sobre paper de cuina. passu-los per mel i abans de servir deixeu que es daurin al forn.

 

Pop sobre amanida de quinoa:

P1030421

Ingredients: Quinoa, tomaquets, pebrot, pepinillos, pop (cuit), pbre negre i pebre vermell dolç.

Feu bullir 15 minuts la quinoa, paseu per aigua freda i reserveu. Talleu el tomquet, el pebrot i els pepinillos tant petit com pogueu( o com tingueu paciencia) . Barregeu amb la quinoa i amaniu amb sal, suc de llima i oli.

Talleu el pop a rodanxes i passeu-lo per la paella amb una mica d’oli, pebre negre i pebre vermell.

Serviu l’amanida i a sobre el pop tebi.

 

Vedella amb costra de pa i guarnició de cebes i patates:

P1030424

Ingredients: Filet de vedella, cebes , patates, pa sec, alls, herbes (romaní, timó llimoner, orenga….les que tingueu fresques), oli.

Poseu al forn les patates i les cebes, saleu i poseu-hi les herbes que tingueu o que us agradin i afegiu oli per sobre. Deixeu-ho al forn a 180fins que estiguin tobes les patates.

Paseu el filet per la cassola amb oli calent, per sellar-lo, simplement es un tomba i tomba.

Deixeu que es refredi una mica. Poseu en un túrmix, un gra d’all, pa sec i herbes i ho tritureu, n’heu de tenir suficient per tapar el filet. Cobriu el filet amb la pasta apretant bé amb les mans.

Poseu-ho al forn uns 35 minuts a sobre de les patates i les cebes. El temps depend de com us agradi la carn de cuita.

Talleu-lo a taula.

P1030426

MONES:

Mantega amb peix de xocolata blanca ( del Pau).

P1030405

De gema amb gat de xocolata negra ( de l’Alba)

P1030404

De xocolata negra , per dins i per fora amb avió de xocolata ( de la Neus)

P1030406

De xocolata blanca farcida de crema cremada amb atmetlles , amb tren de xocolata i la Pepa pig ( de la Leo petita)

P1030403

P1030407