Aquest cap de setmana es la 12ª Fira del Trunfo i la Tòfona de Catalunya a Solsona.
Trunfos , pels que no sou de Solsona són patates, pero aquí les anomenem també trumfos.
El divendres dins els actes de la fira , es va fer un Show Cooking, organitzat pel Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya , que té la seva seu a Solsona.
Els cuiners varen ser la Laia Coma i el Roger Vilaginés del restaurant Mare de la Font de Solsona, juntament amb ells es va fer un maridatge de vins a càrreg de David Gomis.
Tant els platets com el maridatge varen ser excelents , amb Moltes ganes de repetir-los.
Per suposat tos tenien tòfona del Solsonès, encara que aquest any es veu que la producció ha estat molt més petita que altres anys, degut a la forta sequera , per tant el preu també es molt superior a altres anys.
I ara els platets. Avui us els ensenyo tots , sense la recepta. Provaré de fer-ne algunes pas a pas , per mostrar-vos-les, pero aixó un altre dia…aqeust cap de setmana compraré les tòfones!!!!
ESFERIFICACIÓ DE FORMATGE I MATÓ DE CABRA AMB OLI DE TÒFONA I MADUIXES.
TRUMFOS AMB OU FERRAT DE GUATLLA , PERNIL I MEL TRUFADA.
LLEBRE A LA ROYAL AMB RATAFIA.
CANELONS ROSSINA D’ÀNEC
ROYAL D’ESPÀRRECS TRUFATS AMB SALMÓ.
PA DE FETGE TRUFAT.
RULL DE ROAST BEEF DE PORC AMB VALLETTE TRUFAT.
CHICHARRÓN DE POP AMB MAIONESA TRUFADA.
I els vins:
Merian garnatxa blanca ‘ 14, DO Terra Alta.
Pam de Terra 2011 del celler Fem Vi (Solsona).
Bancal del Roser ‘ 13 de Vinyes Domenech DO Montsant.
Cava Rimats 40 mesos, DO Cava.
Bona fira!!!!!!!
Fa temps que veig receptes de Cullera de Roure al facebook degut alguns amics. Fins ahir no em vaig a donar que és un blog creat per tu, la Leo. M¨he passat unes quantes hores “remenant i tastant” les teves receptes. Em semblen molt delicioses i segurament en copiarè alguna cosa. La cuina per mi és feina però mai ha deixat de ser divertida, creativa i disfruto cuinant. A l´hora d´emplatar em sento artista, pintora, escultora. Em diverteix i em fa sentir bé!
Anirè seguint el teu blog! Felicitats per ell!
la cuina de la tòfona del passat dijous al centre tecnològic va ser genial. Quins plats més bons!
Hola Mercè….perdona , pero fins avui no havia vist els teus comentaris. M’agrada molt el que m’escrius!!!. Tu ets molt més cuinera que jo , tu ets la PROFESIONAL, jo l’únic que faig es divertir-me. podriam fer alguna entrada conjunta , alguna recepta teva i jo faig les fotos !!!! Moltes gràcies pels teus comentaris.