tòfona 001

Aquest cap de setmana es la 12ª Fira del Trunfo i la Tòfona de Catalunya a Solsona.

Trunfos , pels que no sou de Solsona són patates, pero aquí les anomenem també trumfos.

El divendres dins els actes de la fira , es va fer un Show Cooking, organitzat pel Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya , que té la seva seu a Solsona.

Els cuiners varen ser la Laia Coma i el Roger Vilaginés del restaurant Mare de la Font de Solsona, juntament amb ells es va fer un maridatge de vins a càrreg de David Gomis.

tòfona 014

Tant els platets com el maridatge varen ser excelents , amb Moltes ganes de repetir-los.

Per suposat tos tenien tòfona del Solsonès, encara que aquest  any es veu que la producció ha estat molt més petita que altres anys, degut a la forta sequera , per tant el preu també es molt superior a altres anys.

I ara els platets. Avui us els ensenyo tots , sense la recepta. Provaré de fer-ne algunes pas a pas , per mostrar-vos-les, pero aixó un altre dia…aqeust cap de setmana compraré les tòfones!!!!

tòfona 002

ESFERIFICACIÓ DE FORMATGE I MATÓ DE CABRA AMB OLI DE TÒFONA I MADUIXES.

tòfona 019

TRUMFOS AMB OU FERRAT DE GUATLLA , PERNIL I MEL TRUFADA.

tòfona 022

LLEBRE A LA ROYAL AMB RATAFIA.

tòfona 012

CANELONS ROSSINA D’ÀNEC

tòfona 006

ROYAL D’ESPÀRRECS TRUFATS AMB SALMÓ.

tòfona 009

PA DE FETGE TRUFAT.

tòfona 004

RULL DE ROAST BEEF DE PORC AMB VALLETTE TRUFAT.

tòfona 023

CHICHARRÓN DE POP AMB MAIONESA TRUFADA.

I els vins:

Merian garnatxa blanca ‘ 14, DO Terra Alta.

Pam de Terra 2011 del celler Fem Vi (Solsona).

Bancal del Roser ‘ 13 de Vinyes Domenech DO Montsant.

Cava Rimats 40 mesos, DO Cava.

 

Bona fira!!!!!!!

 

 

Advertisement