Temps d’estiu…. de fruita fresca , a mi em ve de gust tota i els pastissos que porten fruita m’agraden tots.
Aquest es fresc , lleuger i no porta greixos, el titllarem de sà.
Es fa en un plis- plas, i per esmortzar o berenar, molt millor que qualsevol dolç de compra.
200 gr. de farina integral.
2 cullerdes petites de llevat Royal.
1/2 culleradeta de sal.
3 ous.
150 gr. de sucre moré.
200 gr. de iogurt
125 gr. de maduixes.
EL.LABORACIÓ.
Separem les clares dels rovells. Montem les clares a punt de neu, i reservem-les.
En un bol barregem el sucre i els rovells, podeu fer-ho amb les varilles o a mà, afegint-hi el iogurt, si el voleu més lleuger, poseu-lo descremat.
En un altre bol barregem la farina, la sal i el llevat. Aquesta farina , amb el llevat i la sal, la tamissem a sobre de la barreja anterior, barrejant-ho amb una espàtula. A continuació hi tirem les maduixes trossejades , guardant-ne algunes per posar a a sobre. Tindrem les clares a punt de neu, i els hi barrejarem amb suavitat.
Ho posarem en un motlle rectangular, de pudding, que engrassarem previament, posant a sobre maduixes laminades. Hi tirarem sucre per sobre.
Tindrem el forn calent a 180º i el posarem a dins que es cogui uns 40 minuts, ja ho sabeu , per saber si està cuit punxeu-ho amb un escuradents i quan surti net, ja està cuit.
El deixem refredar sobre una reixa , el desmotllem i hi tirem per sobre sucre glaç.
Nena, ara mateix m’en menjaria un tall! ja se’m fa la boca aigua!!
A mi també m’agraden molt els pastissos amb fruites: amb poma, maduixes, cireres, albercoc… Aquest és veu molt sucós i bo!
petonets
ara que comencen les fruites d’estiu, serà el moment de fer-ne ¡¡¡, gràcies , un petó.
Oh, quin deler!!
la propera te’n guardaré un trosset …un petó.