Aquest pot ser el plat principal del dinar, el rap sempre queda be, no us sembla?.
El meu germà em va regalar un any per reis, un llibre de cuina italiana, LA CUCHARA DE PLATA, en que hi ha totes les receptes que us pogueu imaginar !!!! El llibre té 1.262 pàgines, i poques fotos , així que me’n queden moltes per provar !!!!
La recepta d’aquest Nadal serà del llibre de cuina esmentat i el rap directament del mercat de Sta. Catalina (també portat pel meu germà) , té tots els ingredients perquè sigui un èxit.
INGREDIENTS: (per 4 persones).
50 gr. de mantega.
1 ceba tallada petita.
1 pastanaga tallada petita
1 raig de conyac.
350 ml. de vin negre.
fulles de sàlvia, 1 fulla de llorer, 1 branca de timó
1 cullerada de vinagre.
1 kg. de rap sense espines.
1 cullerada de farina.
oli d’oliva.
cebetes petites, xampinyons
sal i pebre.
EL.LABORACIÓ:
Coiem a foc suau la ceba i la pastanaga tallades amb la meitat de la mantega, quan estiguin una mica cuites hi tirem el conyac i deixem evaporar l’alcohol.
Hi afegim el vi , les herves, sal i pebre. Ho deixem coure uns 20 minuts.
Colem i tornem a tirar a la cassola, escalfem. Hi posem el rap a medallons i el deixem coure uns 10 minuts. Retirem el peix.
Pugem el foc , perque es reduieixi la salsa . Barregem l’altra meitat de la mantega amb la farina i incorporem a la salsa perque espeseixi. Coiem 10 minuts sense parar de moure.
En una altra cassola , coiem les cebetes i els xampinyons amb l’oli.
Finalment posem el rap a la salsa i hi incorporem les cebetes i els xampinyons.
Ja tenim el rap a apunt!!! fàcil eh?? i bó!!!!!!!!!!
Quin peixet més bo!!!
boníssim Marina!!!! de totes maneres el rap, el facis com el facis sempre queda bo!!!!