L’entrant que us explico avui, no es tant fàcil com la coca de foie…pero que dimonis que no us en sortiu !!! Té l’aventatge que es pot preparar el dia abans i el guardem al congelador, necessita uns quants passos , pero segur que surt bé….aixó si , us ha d’agradar el formatge !!!.
També el podeu simplificar….posant-ho sobre una torradeta, no fent el farciment, no fent la teula…..baja, que podeu customitzar-lo.
Amb les mides que us dono, n’han sortit 9, pero depend dels motlles que tingueu, de la forma i el tamany.
INGREDIENTS:
Per la mousse:
60 gr. de formatge gorgonzola i 60 gr. de formatge amb textura toba, 30 gr. de llet, 1 fulla i mitja de gelatina, 80 gr. de nata.
Per el farciment:
50 gr. de puré de pera (pera triturada), una cullerada de suc de llimona, 50 gr. de sucre , 1 fulla de gelatina.
Pel pa d’espècies:
100 gr. de mel, 30 gr. de sucre moré (millor moscovado), 50 gr. de llet, 1 ou, 60 gr. de farina blanca i 60 de farina integral, una culleradeta de postres de llevat royal, un raig de rom i barreja d’espècies ( les que vulgueu i us agradin, picades al morter).
Per la teula:
Llavors, 10 gr. de suc de taronja, 15 gr. de sucre, 5 gr. de farina, 10gr. de mantega fosa.
EL.LABORACIÓ:
Comencem pel farcit de la pera:
Mullem la fulla de gelatina en aigua freda. Escalfem la resta d’ingredients, sense que arribin a bullir, quan estigui calent hi barregem la fulla de gelatina , triturem amb un turmix i ho aboquem en un motlle. Congelem. Al dia següent els desmotllem i els tallem a daus petitons que ens capiguen a l’interior de la mousse.
Mousse :
Barregem amb les varetes elèctriques, els formatges amb la llet, fins que tinguem una textura cremosa. Escalfem la nata i hi barregem la gelatina, que haurem tingut en aigua freda, per hidratar-la , l’escorrem i l’eixugem amb paper de cuina, triturem amb el turmix, ho barregem amb els formatges. Semi muntem la nata i amb cura ho afegim a la barreja anterior.
Ho posem dins una màniga pastissera. Omplim el motlles fins la meitat, coloquem el trosset de pera i acabem d’omplir amb mousse.
Congelem.
Pa amb espècies:
Escalfem la llet amb les espècies, la mel i el sucre, ho deixem refredar i hi afegim l’ou, barregem amb les varetes , hi afegim la farina blanca tamisada, deprés la integral , i el rom, quan estigui tot integrat , ho tapem amb paper film i ho deixem a la nevera fins el dia següent.
Ho treiem de la nevera , hi afegim el llevat , ho estirem amb l’espàtula sobre un paper del forn i uns 10 minuts al forn a 180º.
Deixem refredar i el tallem a peces per posar-hi la mousse a sobre.
Teula:
Barregem els ingredients , estirem la massa sobre un paper de forn , una capa ben fina . Ho coiem al forn uns 10 minuts , fins que veiem que estigui torrat, deixem refredar i tallem.
També podem afegir-hi trossets de pera caramelitzada a la paella amb mantega i sucre.