Aquest Bundt cake , té una història, l’història del motlle que s’enganxava sempre.
Per començar dir-vos que aquest motlle no es meu, pero es preciós !!!
La Mª Angels tenia aquest motlle i feia uns bundt cakes fantàstics, bonissims i l’hi quedaven la mar de bé. Pero un dia de cop i volta se li varen començar a enganxar.
Com que anem a correr juntes tres dies a la setmana i no parem de xerrar mai, com podeu imaginar-vos parlem de tots els temes haguts i per haver….i la cuina sempre es un tema dels més recurrents. M’explicava una setmana i una altra ,que de cop i volta ,se li enganxaven els bundt cakes. Varem llegir una noticia en un blog, que el problema era la forma de netejar-lo, així que va fer una llimpiesa acurada del motlle, seguint les instruccions…pero res de res, seguia enganxant-se. Així que va decidir llençar-lo…i jo li vaig suggerir que me’l deixés provar, a veure si jo me’n sortia.
Em va portar el motlle i jo vaig pensar deseguida am el blog de Blaukitchen, que en fa molts , de bundt cakes i sempre pensava que n’havia de provar un. i aqui teniu el resulata un Bund cake, boníssim de mandarina amb espècies i trossets de fruita, que no es va enganxar i va quedar la mar de bé!!!!
Va per tu Mª Angels!!!
La recepta es la mateixa de Blaukitchen amb alguna petita variació.
INGREDIENTS:
350 gr. de farina.
200 gr. de sucre.
3 ous.
120 ml. de suc de mandarina.
la ratlladura de la pell d’una mandarina.
160 ml. d’oli. (en el meu cas d’oliva).
1 sobre de llevat Royal.
llavors de cardamomo.
trossets de fruita confitada.
EL.LABORACIÓ:
Encenem el forn, amb aire a 180º.
Suquem el motlle, ben sucat, per tots els racons amb mantega.
Per un costat barregem els ous i el sucre batint-ho una estona que ens quedi blnaquinós. Llavors afegim l’oli poc a poc, sense parar de batre. A continuació hi posem el suc de mandarina.
Per un altre costat tamisem la farina i el llevat. I afegim la barreja a l’anterior, d’ous i oli. Ho barregem a ma, suaument.
Piquem amb el morter les llavors de cardamomo, unes 10.
I finalment afegim les llavors, la pela de mandarina ratllada i trossets de fruita confitada (al vostre gust).
Ho posem al forn 40 minuts i fem la prova de punxar-lo i ens surti net . treiem del forn, deixem reposar 10 minuts sobre una reixa, donem uns copets al motlle abans de desmotllar .
Que tingueu sort i que no se us enganxi!!!!