bunt cake 002

Aquest Bundt cake , té una història, l’història del motlle que s’enganxava sempre.

Per començar dir-vos que aquest motlle no es meu, pero es preciós !!!

La Mª Angels tenia aquest motlle i feia uns bundt cakes fantàstics, bonissims i l’hi quedaven la mar de bé. Pero un dia de cop i volta se li varen començar a enganxar.

bunt cake 006

Com que anem a correr juntes tres dies a la setmana i no parem de xerrar mai, com podeu imaginar-vos parlem de tots els temes haguts i per haver….i la cuina sempre es un tema dels més recurrents. M’explicava una setmana i una altra ,que de cop i volta ,se li enganxaven els bundt cakes. Varem llegir una noticia en un blog, que el problema era la forma de netejar-lo, així que va fer una llimpiesa acurada del motlle, seguint les instruccions…pero res de res, seguia enganxant-se. Així que va decidir llençar-lo…i jo li vaig suggerir que me’l deixés provar, a veure si jo me’n sortia.

bunt cake 014

Em va portar el motlle i jo vaig pensar deseguida am el blog  de Blaukitchen, que en fa molts , de bundt cakes i sempre pensava que n’havia de provar un. i aqui teniu el resulata un Bund cake, boníssim de mandarina amb espècies i trossets de fruita, que no es va enganxar i va quedar la mar de bé!!!!

Va per tu Mª Angels!!!

La recepta es la mateixa de Blaukitchen amb alguna petita variació.

bunt cake 003

INGREDIENTS:

350 gr. de farina.

200 gr. de sucre.

3 ous.

120 ml. de suc de mandarina.

la ratlladura de la pell d’una mandarina.

160 ml. d’oli. (en el meu cas d’oliva).

1 sobre de llevat Royal.

llavors de cardamomo.

trossets de fruita confitada.

bunt cake 009

EL.LABORACIÓ:

Encenem el forn, amb aire a 180º.

Suquem el motlle, ben sucat, per tots els racons amb mantega.

Per un costat barregem els ous i el sucre batint-ho una estona que ens quedi blnaquinós. Llavors afegim l’oli poc a poc, sense parar de batre. A continuació hi posem el suc de mandarina.

Per un altre costat tamisem la farina i el llevat. I afegim la barreja  a l’anterior, d’ous i oli. Ho barregem a ma, suaument.

Piquem amb el morter les llavors de cardamomo, unes 10.

I finalment afegim les llavors, la pela de mandarina ratllada i trossets de fruita confitada (al vostre gust).

Ho posem al forn 40 minuts i fem la prova de punxar-lo i ens surti net . treiem del forn, deixem reposar 10 minuts sobre una reixa, donem uns copets al motlle abans de desmotllar .

Que tingueu sort i que no se us enganxi!!!!