pastis amb pressecs 007Continuem amb les receptes d’estiu. Tenim una temperatura de ple estiu i a més a més hi ha uns pressecs de Calanda que estan gairebé més bons que els de plena temporada.

Així que de cara la feina i a fer un pastís amb pressecs, o si voleu podeu fer-lo amb qualsevol fruita, com podeu veure a les fotos la massa que em va sobrar en vaig fer un amb maduixes, o sigui a la vostra inspiració o amb el que trobreu al mercat.

pastis amb pressecs 010La recepta consta de tres parts: la massa , la crema i els pressecs., així que anem per parts:

MASSA:

Ingredients: 200 gr. de farina, 100 gr. de mantega, 100 gr. de sucre , 1 ou i un pols de sal.

El.laboració: Barregem la mantega a daus (que no estigui ni molt freda , ni tova) amb el sucre i la sal, afegir l’ou i la farina mica a mica, ho amassem amb les mans i quan tinguem una bola suau, ho deixem reposar a la nevera , durant 3 hores.

Ho treiem , ho estirem amb el rodillo entre dos papers de cuina, i el posem en un motlle, i el punxem amb una forquilla. El posem al forn  a 180º entre 15 i 20 minuts. Treiem del forn i el deixem refredar sobre una reixa.

CREMA:

Ingredients:200 ml. de llet, 40 gr. de sucre, 3 rovells d’ou, 1 cullerada sopera de maizena, 20 gr. de mantega i una cullerada sopera de flors d’espigol o  de farigola.

El.laboració:escalfem la llet amb les flors d’espigol, deixem refredar tapat, i colem (uns 15 minuts).

Barregem la els rovells amb el sucre amb la batedora, afegir-hi la maizena. Posem la llet altre cop al foc, quan estigui a punt de bullir , la treiem del foc i en barregem 1/3 amb el, sucre , els rovells i la maizena, tornem a posar la llet al foc i afegim la barreja anterior i sense deixar de remenar la portem altre cop a punt d’ebullició , pero sense que arribi a bullir. Treiem del foc, hi afegim la mantega , remenem i deixem refredar.

 

PRESSECS:

Ingredients:

3 pressecs, 30 gr. de sucre, cointreau.

Pelem els pressecs i els tallem en 8 parts, els posem a coure en una paella, amb el sucre, quan estiguin una mica tous hi afegeim un raig de cointreau. Deixem refredar.

MUNTATGE:

Extenem la crema sobre la base, coloquem els pressecs i podem afegir-hi làmines d’atmelles torrades al forn.

pastis amb pressecs 001Com veieu podeu fer-ho amb qualsevol tipus de fruita !!!

I ara si que us prometo que serà l’última recepta d’estiu ….que la setmana que ve es Tots Sants!!!!!

Anuncis