Aquesta recepta té una història , que va començar per St. Jordi de l’any 2013.
Un dia va venir a l’òptica la Mireia Canals, des de l‘Institud d’Estudis Ilerdencs, l’hi havien demanat si coneixia algú per fer una recepta que fos típica , o si més no, de productes típics del Solsonés. Volien editar un llibre amb una recepta de cada comarca i una ilustració d’un artista comarcal. El llibre es diu : DE GUST.
Doncs bé la Mireia va pensar en mi i jo encantada de fer-la, i l’artista va ser l‘Aleix Albareda.
Com podeu veure a la foto l’il.lustració es preciosa!!!
El dia de St. Joan del 2013 es va fer la presentació del llibre, amb una recepta i una il.lustració de cada comarca de la província de Lleida.
I com podeu veure amb el títol de l’entrada la recepta va ser Sopa de Fredolics.
La segona part d’aquesta història en té la culpa la meva filla Alba , que es una buscadora de bolets de primera i me’n ha portat gran quantitat , per poder fer tot tipus de receptes. Gràcies Alba!!!!
I ara anem per la recepta:
INGREDIENTS: (per 4 persones)
Fredolics (o qualsevol tipus de bolets barrejats). al voltant de 1/2 Kg., en aquest cas no cal una quantitat exacta, depend si us agrada més o menys espessa.
oli, mantega.
una ceba
una mica de timó en branca.
un litre de brou.
sal, pebre.
trufa negra.
un raig de llet ideal.
EL.LABORACIÓ:
Poseu en una cassola meitat oli i meitat mantega, hi sofregim poc a poc la ceba, tallada petita. Quan estigui al punt hi tirem els bolets, esl fregim també una estona juntament amb la ceba.
A mig coure , hi tirem el brou , juntament amb la branca de timó i ho deixem bullir, fins que veiem que els bolets estan cuits, una 1/2 hora.
Treiem del foc , apartem la branca de timó i ho triturem amb el turmix, hi afegim un raig de llet Ideal (es més lleugera que la nata i no hi dona tant de gust a llet), llavors tastem per si cal afegir-hi sal, que segur que si, encara que el brou ja tingui sal, hi posem una mica de pebre, i hi ratllem una mica de trufa . Remenem i ja podem servir amb uns quant bolets fregits de guarnició.
Fàcil i bona…per lluir-se !!!!!!
Aquest llibre me l’he de comprar….. !!!!!! Quin daler de sopa, espcialment amb el temps que tenim aqui.