sopa de fredolics 026Aquesta recepta té una història , que va començar per St. Jordi de l’any 2013.

Un dia va venir a l’òptica la Mireia Canals, des de l‘Institud d’Estudis Ilerdencs, l’hi havien demanat si coneixia algú per fer una recepta que fos típica , o si més no, de productes típics del Solsonés. Volien editar un llibre amb una recepta de cada comarca i una ilustració d’un artista comarcal. El llibre es diu : DE GUST.

sopa de fredolics 027

Doncs bé la Mireia va pensar en mi i jo encantada de fer-la, i l’artista va ser l‘Aleix Albareda.

sopa de fredolics 030

Com podeu veure a la foto l’il.lustració es preciosa!!!

El dia de St. Joan del 2013 es va fer la presentació del llibre, amb una recepta i una il.lustració de cada comarca de la província de Lleida.

I com podeu veure amb el títol de l’entrada la recepta va ser Sopa de Fredolics.

sopa de fredolics 009La segona part d’aquesta història en té la culpa la meva filla Alba , que es una buscadora de bolets de primera i me’n ha portat gran quantitat , per poder fer tot tipus de receptes. Gràcies Alba!!!!

I ara anem per la recepta:

 

INGREDIENTS: (per 4 persones)

Fredolics (o qualsevol tipus de bolets barrejats). al voltant de 1/2 Kg., en aquest cas no cal una quantitat exacta, depend si us agrada més o menys espessa.

oli, mantega.

una ceba

una mica de timó en branca.

un litre de brou.

sal, pebre.

trufa negra.

un raig de llet ideal.

sopa de fredolics 012

 

EL.LABORACIÓ:

Poseu en una cassola meitat oli i meitat mantega, hi sofregim poc a poc la ceba, tallada petita. Quan estigui al punt hi tirem els bolets, esl fregim també una estona juntament amb la ceba.

A mig coure , hi tirem el brou , juntament amb la branca de timó i  ho deixem bullir, fins que veiem que els bolets estan cuits, una 1/2 hora.

Treiem del foc , apartem la branca de timó i ho triturem amb el turmix, hi afegim un raig de llet Ideal (es més lleugera que la nata i no hi dona tant de gust a llet), llavors tastem per si cal afegir-hi sal, que segur que si, encara que el brou ja tingui sal, hi posem una mica de pebre, i hi ratllem una mica de trufa . Remenem i ja podem servir amb uns quant bolets fregits de guarnició.

Fàcil i bona…per lluir-se !!!!!!

sopa de fredolics 028