Aquest any per St. Josep no hi ha hagut crema…hem canviat la tradicíó i he fet uns petits pastissets d’avellanes amb pell de taronja i xocolata que son per llepar-se els dits.
Si voleu en lloc d’individuals, podeu fer un pastís sencer amb les mateixes mides que us dono. O sigui aquestes mides son per 16 pastissets o per un gran .
INGREDIENTS:
Per les bases:
250 gr. de farina.
25 gr. de sucre.
110 gr. de mantega.
6-8 cullerdades d’aigua freda.
melmelada.
Pel farcit:
170 gr. d’avellanes torrades, sense pell.
70gr. de pela de taronja comfitada.
170 gr. de sucre.
150 gr. de mantega.
3 ous.
20 gr. de cobertura de xocolata.
1 culleradeta d’estracte de vainilla.
Decoració:
50 gr. de cobertura.
50 gr. de nata líquida.
Primer de tot preparem la massa de les bases. Amasem la farina, amb la mantega freda tallada a trossets , ho podem fer amb les mans, el sucre i hi anem afegint les cullerades d’aigua freda fins que tinguem una massa amb tacte terrós.
L’emboliquem amb paper film i la posem al congelador.
Mentres fem el farciment: Molem les avellanes amb una picadora, juntament amb la pela de taronja, la vainilla i 85 gr. de sucre.
Per un altre costat batrem la mantega amb el sucre, separarem les clares dels rovells, i muntarem les clares al punt de neu.
Barregem els rovells amb la mantega i el sucre, hi afegim la cobertura de xocolata desfeta, la barreja de les avellanes i per últim les clares remenant suaument perque no s’abaixin.
Traiem la pasta que tenim al congelador , la posem entre dos papers films i l’estirem amb el rodet, deixant-la amb un gruix de 1/2 cm.
Amb un got o amb un tallador rodó tallem rodones del tamany del motlle que tinguem, hi posem una cullerada de melmelada i l’acabem d’omplir amb el farciment.
Ho posem al forn, que ja tindrem escalfat a 180 º , 25 o 30 minuts.
Esperem que es refredin per desmotllar-los. Els espolsem amb sucre llustre.
Escalfem la nata i fora del foc hi desfem la cobertura de xocolata, i guarnim per sobre els pastissets.
Quina bona pinta!
Moltes gràcies Aurora…a veure si t’animes a fer-los¡¡¡¡¡
Reblogueó esto en Celler-Adocse.