patissets d'avellanes i xocolata 001 Aquest any per St. Josep no hi ha hagut crema…hem canviat la tradicíó i he fet uns petits pastissets d’avellanes amb pell de taronja i xocolata que son per llepar-se els dits.patissets d'avellanes i xocolata 002 Si voleu en lloc d’individuals, podeu fer un pastís sencer amb les mateixes mides que us dono. O sigui aquestes mides son per 16 pastissets o per un gran .patissets d'avellanes i xocolata 003INGREDIENTS:

Per les bases:

250 gr. de farina.

25 gr. de sucre.

110 gr. de mantega.

6-8 cullerdades d’aigua freda.

melmelada.

Pel farcit:

170 gr. d’avellanes torrades, sense pell.

70gr. de pela de taronja comfitada.

170 gr. de sucre.

150 gr. de mantega.

3 ous.

20 gr. de cobertura de xocolata.

1 culleradeta d’estracte de vainilla.

Decoració:

50 gr. de cobertura.

50 gr. de nata líquida.

patissets d'avellanes i xocolata 004 patissets d'avellanes i xocolata 005 EL.LABORACIÓ:

Primer de tot preparem la massa de les bases. Amasem la farina, amb la mantega freda tallada a trossets , ho podem fer amb les mans, el sucre i hi anem afegint les cullerades d’aigua freda fins que tinguem una massa amb tacte terrós.

L’emboliquem amb paper film i la posem al congelador.

Mentres fem el farciment: Molem les avellanes amb una picadora, juntament amb la pela de taronja, la vainilla i 85 gr. de sucre.

Per un altre costat batrem la mantega amb el sucre, separarem les clares dels rovells, i muntarem les clares al punt de neu.

Barregem els rovells amb la mantega i el sucre, hi afegim la cobertura de xocolata desfeta, la barreja de les avellanes i per últim les clares remenant suaument perque no s’abaixin.

Traiem la pasta que tenim al congelador , la posem entre dos papers films i l’estirem amb el rodet, deixant-la amb un gruix de 1/2 cm.

Amb un got o amb un tallador rodó tallem rodones del tamany del motlle que tinguem, hi posem una cullerada de melmelada i l’acabem d’omplir amb el farciment.

Ho posem al forn, que ja tindrem escalfat a 180 º , 25 o 30 minuts.

Esperem que es refredin per desmotllar-los. Els espolsem amb sucre llustre.

Escalfem la nata i fora del foc hi desfem la cobertura de xocolata, i guarnim per sobre els pastissets.

Animeu-vos a fer-los ¡¡¡ són molt bons¡¡¡¡
patissets d'avellanes i xocolata 006