taronaj amb merenga 016Com que encara fa fred, sembla que no arriben els pastissos d’estiu, perque hi ha pastissos d’estiu ¡¡¡ amb maduixes, cireres, prunes…amb fruites ben bé d’estiu. He pensat que encara podem fer-ne un de taronja, bo i espectacular, eh que si???

taronaj amb merenga 009N’he fet dos versions, un pastís sencer i pastissets individuals , amb les quantitats que us dono , en surt el pastís i 6 individuals.

En teniu per menjar i per regalar ¡¡¡¡¡

taronaj amb merenga 001INGREDIENTS:

Per la massa:

180 gr. de farina.

50 gr. de farina d’atmetlles.

50 gr. de sucre.

un pols de sal.

120. gr. de mantega freda.

1 rovell d’ou.

Pel farciment:

200 gr. de nata líquida.

100 ml. de llet.

2 ous.

100 ml. de suc de taronja,

1 culleradeta de vainilla.

Per la taronja:

3 taronges.

250 gr. de sucre.

aigua.

Per la merenga:

3 clares d’ou.

120 gr. de sucre.

taronaj amb merenga 012

 

EL.LABORACIÓ:

Posem la farina i les atmetlles en un bol, hi afegim el sucre, la sal, els rovells i la mantega freda tallada a trossets i ho amassem amb les mans.

Ho emboliquem amb paper film i ho posem al congelador.

 

Mentres fem el farciment:

Muntem la nata.

Batem tots els altres ingredients i els barregem amb la nata muntada.

Traiem la massa del congelador i l’estirem amb el corró entre dos papers film (perque no se’ns enganxi) , farcim el motlle gran i els petits. Punxem la massa amb una forquilla i la posem al forn a 180 º, 10 minuts.

Treiem i ho omplim amb la crema de taronja que hem preparat anteriorment.

Ho tornem a posar al forn a 180º 40 minuts.

taronaj amb merenga 006Els deixem refredar.

Mentres preparem les taronges , en una cassola posem les taronges tallades a làmines , amb pela i tot i el sucre, ho cobrim d’aigua i les deixem bullir. Jo ho vaig deixar el temps que vaig tenir els pastissos al foc.

Ho colem i reservem el xarop.

Muntem les clares al punt de neu i quan estiguin muntades sense parar de batre hi afegim el sucre. Guardem.

MUNTATGE:

Quan tinguem el pastís fred el cobrim amb la taronja, i amb el xarop que ens ha quedat de coure-la les pintem amb un pinzell. Els pastissets individuals hi posarem una rodanxa a cada ú.

Ho cobrim tot amb la merenga i ho posem al forn amb el gratinador al màxim i ho vigilem molt de prop ¡¡¡ que no se’ns cremi , quan està daurat ja està llest ¡¡¡

taronaj amb merenga 014

 

 

Ja veieu que hi ha uns quants passos, pero només necessiteu ordre i concert ¡¡¡¡ Els passos són molt fàcils. Que vagi de gust¡¡¡¡