foto (59)Ja us vaig avisar que començava la temporada de les pomes, avui la segona recepta de la temporada.

Vaig anar a comprar fruita al Taribó, i tenien una oferta d’unes pomes petites , una bossa de 2 kg, 2 €, i ja sabeu que passa amb les ofertes que son tentadores, així que primer vaig comprar les pomes i després vaig pensar en quina recepta faria.  I em vaig decidir per aquesta que a part de ser boníssima es preciosa i fàcil ¡¡¡¡¡¡ atreviu-vos a fer-la , no costa resssssssss.

foto 4 (1)Hi ha tres parts en aquest pastís:

1.- la base

2.- les pomes

3.- la merenga.

Així que anem per parts.

INGREDIENTS:

1.-la base: 150 gr. de farina.1 culleradeta de cafè de llevadura Royal, 40 gr. de sucre, 75 gr. de mantega freda, 3 rovells d’ou, 1 culleradeta de sucre vainillat, la ratlladura d’una taronja, 1/2 culleradeta de canyella, i un polç de nou moscada ratllada.

2.- les pomes: 1 Kg. de pomes, 50 gr. de sucre, la ratlladura de una taronja, i la polpa de 1/2 taronja.

3.-la merenga: 3 clares d’ou, 150 gr. de sucre, 2 cullerades de postres de maizena.

foto 1 (1)

EL.LABORACIÓ:

1.-la base:tamissar la farina i afegir-hi el llevat, el sucre i les especies, posar-ho en un vol per amassar-ho a màquina o a mà. Afegim la farina freda a trossets petits que es vagi integrant, ha de quedar com sorra, afegir els rovells d’ou i ha de quedar una bola de massa. Guardem al congelador, mentres fem les pomes.

2.-les pomes, peleu-les i talleu-les a trossets petits. les posem a una paella, juntament amb el sucre, la ratlladura de taronja i la taronja talladeta petita. ho coiem uns minuts , fins que veiem que les pomes s’estoben una mica.

Escalfem el forns a 180 º. Treiem la massa del congelador, la posem entre dos papers de forn i l’estirem amb el corró, fins que quedi una massa fina. Treiem el paper de sobre i amb el mateix paper que hem estirat , ja podem posar la massa al motlle ( un motlle baix , tal i com veieu a la foto). Hi tirem la poma que haurem cuit a la paella i ho posem al forn 25 minuts.

A mitja cocció comencem a preparar la merenga.

3.-la merenga. posem les clares en un bol i amb les varetes elèctriques les batem a apunt de neu, sense parar de batre hi afegim el sucre, i seguidament les cullerades de maizena. 

Treiem el pastís del forn , hi posem la merenga per sobre i tornem a posar-ho al forn uns 20 minuts o fins que estigui daurada laa merenga.

foto 3 (4)ESPECTACULAR , oi que si????

Advertisements