Ja us vaig avisar que començava la temporada de les pomes, avui la segona recepta de la temporada.
Vaig anar a comprar fruita al Taribó, i tenien una oferta d’unes pomes petites , una bossa de 2 kg, 2 €, i ja sabeu que passa amb les ofertes que son tentadores, així que primer vaig comprar les pomes i després vaig pensar en quina recepta faria. I em vaig decidir per aquesta que a part de ser boníssima es preciosa i fàcil ¡¡¡¡¡¡ atreviu-vos a fer-la , no costa resssssssss.
Hi ha tres parts en aquest pastís:
1.- la base
2.- les pomes
3.- la merenga.
Així que anem per parts.
INGREDIENTS:
1.-la base: 150 gr. de farina.1 culleradeta de cafè de llevadura Royal, 40 gr. de sucre, 75 gr. de mantega freda, 3 rovells d’ou, 1 culleradeta de sucre vainillat, la ratlladura d’una taronja, 1/2 culleradeta de canyella, i un polç de nou moscada ratllada.
2.- les pomes: 1 Kg. de pomes, 50 gr. de sucre, la ratlladura de una taronja, i la polpa de 1/2 taronja.
3.-la merenga: 3 clares d’ou, 150 gr. de sucre, 2 cullerades de postres de maizena.
EL.LABORACIÓ:
1.-la base:tamissar la farina i afegir-hi el llevat, el sucre i les especies, posar-ho en un vol per amassar-ho a màquina o a mà. Afegim la farina freda a trossets petits que es vagi integrant, ha de quedar com sorra, afegir els rovells d’ou i ha de quedar una bola de massa. Guardem al congelador, mentres fem les pomes.
2.-les pomes, peleu-les i talleu-les a trossets petits. les posem a una paella, juntament amb el sucre, la ratlladura de taronja i la taronja talladeta petita. ho coiem uns minuts , fins que veiem que les pomes s’estoben una mica.
Escalfem el forns a 180 º. Treiem la massa del congelador, la posem entre dos papers de forn i l’estirem amb el corró, fins que quedi una massa fina. Treiem el paper de sobre i amb el mateix paper que hem estirat , ja podem posar la massa al motlle ( un motlle baix , tal i com veieu a la foto). Hi tirem la poma que haurem cuit a la paella i ho posem al forn 25 minuts.
A mitja cocció comencem a preparar la merenga.
3.-la merenga. posem les clares en un bol i amb les varetes elèctriques les batem a apunt de neu, sense parar de batre hi afegim el sucre, i seguidament les cullerades de maizena.
Treiem el pastís del forn , hi posem la merenga per sobre i tornem a posar-ho al forn uns 20 minuts o fins que estigui daurada laa merenga.
Ole ole ole!!! Espectacular!
moltes gràcies marta ¡¡¡¡¡¡
Espectacular, sí!! Veig que això de trobar pomes d’oferta desperta les idees! El trobo genial, per aquestes tres parts que dius: tenim el cruixent de la base, el sucós i dolç del farcit, el cremós de la cobertura de merenga… vaja, que ho té tot!! Em guardo la recepta, que el provaré de fer! Petons
Moltes gràcies Marina, realment té de tot i a més a més es lleuger a la boca, no embafa . Ja ens expliacas com ha ant la recepta. Un petó.