tartaletes de poma 001Comença l’època de les pomes, i totes les varietats de pastissos de poma són la meva perdició. A l’hora de fer-los, de comprar-ne a la pastisseria, de triar al restaurant …són gairebé la meva primera opció.

Al bloc hi ha un pastís de poma i formatge que no us el podeu perdre ¡¡¡

Aquestes pastes de poma les he fet algunes vegades per  regalar, perque sino fora capaç de menjar-me-les totes jo ¡¡¡¡¡ Són delicioses.

tartaletes de poma 009INGREDIENTS:

PER LA PASTA:

125 gr. de farina.

1 cullerada de sucre.

un pols de sal.

100 gr. de mantega.

aigua molt freda (unes 5 cullerades soperes)

PER EL FARCIT:

100 gr. de sucre moré.

1 cullerada de farina.

una cullerdad de suc de llimona.

ratlladura d’una llimona.

un polç de nou moscada ratllada.

2 pomes golden.

llet i sucre

tartaletes de poma 004

EL.LABORACIÓ:

PASTA:

Barrejar la farina, el sucre i la sal amb la maquina d’amassar ( o a mà ), afegir la mantega a trossos petits i a temperatuara ambient, anar afegint l’agua freda fins que tinguem una pasta ni massa seca ni massa molla , que poguem treballar. partir la massa en dos boles i guardar-la al congelador mentres fem el farciment.

FARCIMENT:

Tallem les pomes a làmines petitones i ho barregem amb la resta dels ingredients del farciment.

Treiem una bola de massa del congelador, la posem entre dos papers films i l’estierem ben prima sense que se’ns trenqui.

Untem motlles de muffins amb mantega.

Tallem la massa en rodones (amb un got, un emplatador , o el que tingueu en forma rodona i del tamany que volgueu fer les pastes), poseu cada rodona en un motlle, serà el recipient per posar el farciment.

Ompliu aquesta espècie de cistelles amb el farcit de poma.

Amb l’altra bola de massa , l’estirem igualment com l’anterior, pero en fem tires. Coloquem aquestes tires sobre la poma i les intentem ajuntar amb la pasta de sota, que us quedi el més semblant a una gelosia , tal i com veieu a les fotos.

Ara pinteu amb llet el sobre de les pastes i afegiu sucre per sobre.

Les posem al forn ( a 200º), i els hi deixem entre 1/2 hora i 3/4 , o fins que veiem que estan daurades.

tartaletes de poma 003

Proveu-les de fer , us agradaran….

Advertisements