Avui l’última recepta de carbassó d’aquesta temporada.
Aquest pastís està inspirat en una recepta del blog Manger, que es una font d’inspiració per a mi, per les receptes, per les fotos, per la composició….té un gust especial que m’agrada……
El podeu fer de dos formes, una tal i com us l’he presentat amb pasta brisa com a recipient ,o sense, fent directament el farcit en motlles de muffins , com si fossin uns flams.
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta brisa.
2 carbassons.
1 ceba.
1 gra d’all.
4 ous.
2 cullerades de maizena.
150 gr. de formatge parmesà ratllat.
sal , pebre, nou moscada i menta fresca.
EL.LABORACIÓ:
Posem oli en una paella i hi sofregim la ceba tallada petita , a foc suau, tallem el gra d’all i també el sofregim, tallem els carbassons a rodanxes primes i ho afegim a la ceba i l’all. Deixem que es fregeixi una mica i reservem.
Mentres batem els ous, juntament amb la sal, pebre , nou moscada i menta fresca tallada petita, hi afegim les dos cullerades de maizena i els 150 gr. de formatge ratllat, remenem.
Estenem la pasta sobre el motllo en que volguem fer el pastís, (untat amb mantega , perquè no s’enganxi), hi posem a sobre la barreja de carbassó, ceba i all, i llavors hi afegim la barreja dels ous.
Ho posem al forn que tindrem calent a 200 º i deixarem que es cogui entre 1/2 hora i 3/4, o quan estigui daurada la pasta i el farciment.
A punt un primer plat boníssim,¡¡¡¡¡¡¡¡
Ha de ser exquisit.
Si, molt bò i molt fàcil de fer, moltes gràcies pel teu comentari.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.