La majoria dels aficionats a la cuina coneixen en Jamie Oliver, té multitud de llibres, programes de tele, videos…..es un cuiner simpàtic, que ho fa tot com si fos molt fàcil , amb les mans , vestit de carrer, …..tot un personatge ¡¡¡¡
Com ja us he comentat algún cop, sóc molt aficionada als llibres i per suposat als de cuina i en tinc algún del Jamie Oliver.
Té varies receptes de pa i està molt ben explicat. Primer explica els passos bàsics comuns a tots els pans i després fa variacions.
Així que vaig decidir fer el de cervessa i el vaig fer en un motlle de “bundt cake”, i uns quants panets amb la resta de la massa.
INGREDIENTS:
2 cullererades de llevat sec (21 gr.)
1/4 de tassa de mel o sucre
625 gr. de cervessa.
500 gr. de farina de força.
500 gr. de farina blanca.
1/4 de tassa de sal.
EL.LABORACIÓ:
8 PASSOS:
1er pas: Barregem el llevat y la mel o sucre, amb la meitat de la cervessa ( a temperatura ambient)
2on pas: Posem sobre una superficie gran, la farina ( la de força i la normal) i la sal. Fem un forat al mig , com un cràter.
3er pas: Al mig del cràter hi posem la barreja del llevat i remanem amb moviments circulars, quan estigui barrejat tornem a fer un cràter al mig i hi incorporem l’altra meitat de la cervessa, i tornem a barrejar tot junt.
4at pas: Amassar ¡¡¡¡, a mi es el que més m’agrada ,em sento com una mamma italiana ¡¡¡ amassem uns 5 minuts, si se’ns enganxa a les mans ens les enfarinem. Després d’amassar li donem una forma rodona.
5è pas: Ara l’hem de deixar reposar , perque llevi, fins a doblar el seu tamany. L’hem de colocar en un lloc humit, que no tingui corrent d’aire i estigui més aviat calent. ho tapem amb un drap de cotó i esperem que dobli el tamany , més o menys una hora o potser hora i mitja.
6è pas: Ara el tornem a amassar , amb força, durant uns minuts i en fem boles .
7è pas: Suquem amb mantega el motlle que volguem fer servir i hi coloquem les boles una al costat de l’altra. Si ho feu amb un motlle que no estigui foradat pel mig, poseu una bola al mig també. Espolsem farina i unes llavors per sobre i el tornem a tapar , en les mateixes condicions que abans i l’hem de tornar a deixar reposar altre cop , fins que dobli el tamany.
8è pas: Tindrem el forn calent a temperatura de 225 º. Abans d’introduir el pa, pulveritzarem el forn amb aigua, introduirem el pa i el deixarem coure uns 20-25 minuts, o fins que el veieu daurat.El deixem refredar sobre una reixa i ja el tindrem a punt ¡¡¡¡
El gust de la cervessa no s’hi nota gaire, pero té un sabor que el fa especial ¡¡¡¡
Me encanta Leo, Te ha quedado con una presencia fantastica. Bss
Virginia “sweet and sour”
Muchas gracias Virgínia ¡¡¡ besosssssssss