aniversari neus 008La majoria dels aficionats a la cuina coneixen en  Jamie Oliver, té multitud de llibres, programes de tele, videos…..es un cuiner simpàtic, que ho fa tot com si fos molt fàcil , amb les mans , vestit de carrer, …..tot un personatge ¡¡¡¡

Com ja us he comentat algún cop, sóc molt aficionada als llibres i per suposat als de cuina i en tinc algún del Jamie Oliver.

Té varies receptes de pa i està molt ben explicat. Primer explica els passos bàsics comuns a tots els pans i després fa variacions.

Així que vaig decidir fer el de cervessa i el vaig fer en un motlle de “bundt cake”, i uns quants panets amb la resta de la massa.

aniversari neus 010

INGREDIENTS:

2 cullererades de llevat sec (21 gr.) 

1/4 de tassa de mel o sucre

625 gr. de cervessa.

500 gr. de farina de força.

500 gr. de farina blanca.

1/4 de tassa de sal.

aniversari neus 014

EL.LABORACIÓ:

8 PASSOS:

1er pas: Barregem el llevat y la mel o sucre, amb la meitat de la cervessa ( a temperatura ambient)

2on pas: Posem sobre una superficie gran, la farina ( la de força i la normal) i la sal. Fem un forat al mig , com un cràter.

3er pas: Al mig del cràter hi posem la barreja del llevat i remanem amb moviments circulars, quan estigui barrejat tornem a fer un cràter al mig i hi incorporem l’altra meitat de la cervessa, i tornem a barrejar tot junt.

4at pas: Amassar ¡¡¡¡, a mi es el que més m’agrada ,em sento com una mamma italiana ¡¡¡  amassem uns 5 minuts, si se’ns enganxa a les mans ens les enfarinem. Després d’amassar li donem una forma rodona.

5è pas: Ara l’hem de deixar reposar , perque llevi, fins a doblar el seu tamany.  L’hem de colocar en un lloc humit, que no tingui corrent d’aire i estigui més aviat calent. ho tapem amb un drap de cotó i esperem que dobli el tamany , més o menys una hora o potser hora i mitja.

6è pas: Ara el tornem a amassar , amb força, durant uns minuts i en fem boles .

7è pas: Suquem amb mantega el motlle que volguem fer servir i hi coloquem les boles una al costat de l’altra. Si ho feu amb un motlle que no estigui foradat pel mig, poseu una bola al mig també. Espolsem farina i unes llavors per sobre i el tornem a tapar , en les mateixes condicions que abans i l’hem de tornar a deixar reposar altre cop , fins que dobli el tamany.

8è pas: Tindrem el forn calent a temperatura  de 225 º. Abans d’introduir el pa, pulveritzarem el forn amb aigua, introduirem el pa i el deixarem coure uns 20-25 minuts, o fins que el veieu daurat.aniversari neus 018El deixem refredar sobre una reixa i ja el tindrem a punt ¡¡¡¡

El gust de la cervessa no s’hi nota gaire, pero té un sabor que el fa especial ¡¡¡¡