Ara es temps de carbassons.

Jo no tinc hort, pero a Solsona n’hi ha molts. I tothom té amics que cultiven carbassons. Per tant necessitem moltes receptes per no repetir el de sempre: la crema de carbassó , el carbassó arrebossat, el carbassó a la planxa…..

L’hi he estat donant voltes , mirant receptes, demanant a les amigues, inventant….I de moment he aconseguit tres receptes diferents i en el meu cas noves, no les havia fet mai.

La primera , es una adaptació d’una recepta de la Ruscalleda. Les fotos són d’un tomaquet gran , de racció, pero també ho he provat amb tomaquets petitons, per servir d’acompanyament.

Es molt fàcil de fer i molt bò, refrescant i adient per aquets dies de calor.

INGREDIENTS per 4 TOMAQUETS:

4 tomaquets grans, 2 carbassons mitjans, 4 pastanagues, maionesa, mostassa.

EL.LABORACIÓ:

Talleu els carbassons i les pastanagues a tires llargues (després n’heu de fer dauets).

Poseu una olla d’aigua al foc i quan bulli tireu-hi les tires de carbassó i pastanaga, espereu que torni a arrencar el bull, i ja ho podeu treure del foc. escorreu-ho i poseu-ho en aigua amb gel. Torneu-ho a escorrer i talleu a daus petitons.

Buideu els tomaquets. Barrejeu el tomaquet que heu tret de dins, amb el carbassó i la pastanaga. Saleu lleugerament i poseu-hi una mica d’oli.

Ompliu els tomaquets amb aquesta barreja.

Barrejeu una culleradeta de mostassa amb la maionesa i poseu-ne una bona cullerada a sobre del tomaquet.

Aquest mes la recepta del 15 es de carbassó , http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/07/20/la-recepta-del-15-dagost-3/, així que seguiu-les que segur que n’hi ha de boníssimes¡¡¡¡¡¡