Jo no tinc hort, pero a Solsona n’hi ha molts. I tothom té amics que cultiven carbassons. Per tant necessitem moltes receptes per no repetir el de sempre: la crema de carbassó , el carbassó arrebossat, el carbassó a la planxa…..
L’hi he estat donant voltes , mirant receptes, demanant a les amigues, inventant….I de moment he aconseguit tres receptes diferents i en el meu cas noves, no les havia fet mai.
La primera , es una adaptació d’una recepta de la Ruscalleda. Les fotos són d’un tomaquet gran , de racció, pero també ho he provat amb tomaquets petitons, per servir d’acompanyament.
Es molt fàcil de fer i molt bò, refrescant i adient per aquets dies de calor.
INGREDIENTS per 4 TOMAQUETS:
4 tomaquets grans, 2 carbassons mitjans, 4 pastanagues, maionesa, mostassa.
Talleu els carbassons i les pastanagues a tires llargues (després n’heu de fer dauets).
Poseu una olla d’aigua al foc i quan bulli tireu-hi les tires de carbassó i pastanaga, espereu que torni a arrencar el bull, i ja ho podeu treure del foc. escorreu-ho i poseu-ho en aigua amb gel. Torneu-ho a escorrer i talleu a daus petitons.
Buideu els tomaquets. Barrejeu el tomaquet que heu tret de dins, amb el carbassó i la pastanaga. Saleu lleugerament i poseu-hi una mica d’oli.
Ompliu els tomaquets amb aquesta barreja.
Barrejeu una culleradeta de mostassa amb la maionesa i poseu-ne una bona cullerada a sobre del tomaquet.
Aquest mes la recepta del 15 es de carbassó , http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/07/20/la-recepta-del-15-dagost-3/, així que seguiu-les que segur que n’hi ha de boníssimes¡¡¡¡¡¡
M’acabes de donar una idea molt bona!!!
boníssims aquests tomàquets, les receptes de la Rusqui no fallen, eh?
petonets
moltes gràcies pel comentari, si,es una recepta perfecta, a veure quina idea has tingut¡¡¡¡¡
Mare meva, aquesta recepta seria ideal per dinar avui… llàstima que acabem de tornar de vacances i tenim la nevera buida i molta mandra per baixar a comprar! jajaja M’hauré de conformar en babejar! 😛
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Reblogueó esto en Celler-Adocse.
Retroenllaç: Sempre amb gust de tomàquet | Meteocook, la Meteocuina per Miriam Santamaria