Com us comentava a la recepta del tomaquets farcits, aqui a Solsona ,com que sóm de poble, tothom ha notat l’invasió de carbassons. I tenim ganes de fer receptes diferents , per tant preguntem a amigues i veïnes: com puc cuinar els carbassons??? I la Loles em va donar l’idea per aquesta lassanya.

Així que, gràcies Loles , aquesta es la teva recepta , a la meva manera¡¡¡¡

INGREDIENTS:

Pasta de lassanya (NO PRECUINADA), 1 kg. carbassons, 2 cebes, 1/2 kg de xampinyons, salsa tomaquet, beixamel, mantega.

EL.LABORACIÓ:

Primer de tot hem de coure tots els ingredients per separat.

Comencem per les plaques de lassanya. Posarem una olla d’aigua al foc amb sal i un raig d’oli, quan bulli hi tirarem les plaques de lassanya d’una en una, fins que estiguin cuites, uns 15 minuts. Les escorrem i hi passem aigua freda. Reservem.

Posem oli en una paella i coiem els xampinyos, tallats a làmines. Salem i reservem quan estiguin cuits.

En una altra paella posem oli i coiem la ceba tallada petita, quan estigui blanca, hi afegim el carbasó tallat prim , deixem que es cogui a foc suau. Quan estigui cuit reservem.

Ara preparem la salsa de tomaquet, posem oli en una paella ,hi tirem el tomaquet triturat, salpebrem i també podem afegir-hi alguna herba, com orenga. Deixem que es redueixi. I reservem.

Seguidament preparem la beixamel, posem en una paella un bon tros de mantega , quan estigui desfeta hi afegim una cullerada ben grossa de farina,   remenem i deixem que es cogui una mica, llavors anem afegint mica a mica la llet, sense deixar de remenar fins que tingui la consistencia adecuada, salpebrem.

MUNTATGE:

Amb tots els ingredients cuits, només ens queda muntar-ho i posar-ho al forn.

A la plata que volguem posar al forn, hi tallem uns trossets de mantega repartits, a sobre hi posem una capa de plaques de lassanya, seguidament el carbassó amb la ceba, després els xampinyons,  la salsa de tomaquet . A sobre una altra capa de pasta i els demès ingredients en el mateix ordre anterior. Tornem a posar una capa de pasta , a sobre la beixamel i uns trossets de mantega.

Ho posem al forn i quan la beixamel estigui rossa, ja ho tenim a punt ¡¡¡¡¡

Que vagi de gust.

Ah¡¡¡¡ i ja tinc dos receptes més , preparades amb carbassons ¡¡¡¡¡¡¡

Advertisement