Com us comentava a la recepta del tomaquets farcits, aqui a Solsona ,com que sóm de poble, tothom ha notat l’invasió de carbassons. I tenim ganes de fer receptes diferents , per tant preguntem a amigues i veïnes: com puc cuinar els carbassons??? I la Loles em va donar l’idea per aquesta lassanya.
Així que, gràcies Loles , aquesta es la teva recepta , a la meva manera¡¡¡¡
INGREDIENTS:
Pasta de lassanya (NO PRECUINADA), 1 kg. carbassons, 2 cebes, 1/2 kg de xampinyons, salsa tomaquet, beixamel, mantega.
EL.LABORACIÓ:
Primer de tot hem de coure tots els ingredients per separat.
Comencem per les plaques de lassanya. Posarem una olla d’aigua al foc amb sal i un raig d’oli, quan bulli hi tirarem les plaques de lassanya d’una en una, fins que estiguin cuites, uns 15 minuts. Les escorrem i hi passem aigua freda. Reservem.
Posem oli en una paella i coiem els xampinyos, tallats a làmines. Salem i reservem quan estiguin cuits.
En una altra paella posem oli i coiem la ceba tallada petita, quan estigui blanca, hi afegim el carbasó tallat prim , deixem que es cogui a foc suau. Quan estigui cuit reservem.
Ara preparem la salsa de tomaquet, posem oli en una paella ,hi tirem el tomaquet triturat, salpebrem i també podem afegir-hi alguna herba, com orenga. Deixem que es redueixi. I reservem.
Seguidament preparem la beixamel, posem en una paella un bon tros de mantega , quan estigui desfeta hi afegim una cullerada ben grossa de farina, remenem i deixem que es cogui una mica, llavors anem afegint mica a mica la llet, sense deixar de remenar fins que tingui la consistencia adecuada, salpebrem.
MUNTATGE:
Amb tots els ingredients cuits, només ens queda muntar-ho i posar-ho al forn.
A la plata que volguem posar al forn, hi tallem uns trossets de mantega repartits, a sobre hi posem una capa de plaques de lassanya, seguidament el carbassó amb la ceba, després els xampinyons, la salsa de tomaquet . A sobre una altra capa de pasta i els demès ingredients en el mateix ordre anterior. Tornem a posar una capa de pasta , a sobre la beixamel i uns trossets de mantega.
Ho posem al forn i quan la beixamel estigui rossa, ja ho tenim a punt ¡¡¡¡¡
Que vagi de gust.
Ah¡¡¡¡ i ja tinc dos receptes més , preparades amb carbassons ¡¡¡¡¡¡¡
Riquísima tu lasagna con el calabacín. Tiene que estar buenísima.
muchisimas gracias. buenísima¡¡¡¡¡
Ara ja no sé si prefereixo els tomàquests o la lasanya… una mica de cada? I encara em queden plats per provar! 😛
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Reblogueó esto en Celler-Adocse.