El formatge es un dels meus aliments preferits, pero molt preferits ¡¡¡¡¡¡

I per suposat el pastís de formatge . N’he fet un munt de cops , a vegades repetint receptes, pero la majoria de vegades amb noves receptes , variacions, afegint ingredients diferents. Cada cop que cau una recepta de pastís de formatge a les meves mans, no em puc resistir a provar-la.

Així que aquesta deseguida que la vaig llegir, vaig desitjar fer-la i sobretot ara ,a l’estiu , és molt refrescant.

Com en la recepta anterior, els mini cheescakes amb gerds, heu de fer primer la base i després la crema.

Us tornaré a explicar els dos passos:

PER FER LA BASE:

INGREDIENTS:

100 gr. de sucre, 200 gr. de farina, 120 gr. de mantega, 1 cullerada sopera de nata líquida, 1 culleradeta (de cafè) de canyella, 1 culleradeta de vainilla, 1 pols de sal.

EL.LABORACIÓ:

Posem tots els ingredients en un bol, la mantega tallada a trossets petits, ho remenem amb una cullera i posteriorment amb les mans, fins que tingui una textura terrossa.

Agafem un motlle (en aquest cas ho vaig amb un de silicona), d’uns 25 cm. de diàmetre, i extenem la pasta amb els dits  que quedi el cul del motlle ben folrat uniformement.

Ho posem al forn (a 180º), uns 15 minuts, podem controlar-ho mirant quan estigui una mica daurat. Convé que no quedi gaire ros, perque després hem de tornar-ho a posar al forn amb la crema.

Treieu del forn i reserveu.

PER FER LA CREMA:

INGREDIENTS:

700 gr. de formatge, podeu posar el que volgueu, en aquest cas hi vaig posar: 375 gr. de crema de formatge Arias, 250 gr. de mascarpone i 75 gr. de mató de llet de vaca.

160 gr. de sucre, el suc de 2 llimes, 1 culleradeta de vainilla, 4 ous, 20 cl de nata líquida, 1 cullerada de farina.

EL.LABORACIÓ:

En primer lloc separeu les clares dels rovells. Munteu les clares al punt de neu, amb un pessic de sal.

En un bol, poseu la resta dels ingredients , i amb les varilles remeneu-ho tot. Quan estigui , afegiu a ma les clares al punt de neu, amb molt de compte que no baixin.

Poseu la crema a sobre la base que ja tindrem cuita i refredada, i ho posem al forn a 180º uns 40 minuts.

Punxeu amb una forquilla i quan surti neta es que ja està cuit.

Deixeu-lo refredar , poseu-lo a la nevera unes hores abans de menjar i a l’últim moment mentres esteu dinant podeu posar-lo al congelador, li dona un punt més de frescor, que s’agraeix .¡¡¡¡¡¡¡

I a l´últim moment abans de servir, ratlleu la pell d’una llima per sobre.

Advertisements