Una recepta més del sopar de les amigues.

Ara que les estic publicant me’n adono que vaig fer molts plats…perque més que la feina de cuinar , que ja sabeu que es un plaer per mi, la feina de publicar es àrdua¡¡¡¡¡¡

Primer de tot explicar-vos que es el chutney, que jo també he descobert ara. Es una espècie de melmelada , feta amb fruites o verdures i espècies, originaria de la Índia. Actualment es popular a Europa , sobretot a Anglaterra, per l’influència índia. Serveix per acompanyament de diversos plats. En aquest cas va ser per combinar amb formatge.

Aquesta recepta la vaig treure del blog: http://www.margotcosasdelavida.com/

Té unes presentacions i unes fotos tanttttttttttttt maques , que ve de gust fer tots els plats¡¡¡¡¡

INGREDIENTS:

Formatge manxego sec.

2 cullerades d’oli d’oliva.

1 nou de mantega.

1 ceba.

2 pomes.

2 peres.

1 cullerada de panses.

1 copa de cava.

canyella, anis estrellat, timó….les especies o herves que més us agradin.

sal.

pebre.

 

EL.LABORACIÓ:

Poseu en una paella l’oli i la mantega, quan estigui calent tireu-hi la ceba talladeta molt petita, amb foc suau deixeu que es cogui mica  a mica. Quan la ceba estigui transparent tireu-hi les pomes , les peres i les panses talladetes petites.

Deixeu que es cogui una miqueta, i llavors hi afegiu les espècies, la sal , el pebre i la copa de cava.

Deixeu que es vagi coient poc a poc, si queda sec hi aneu agegint aigua. Ha de quedar la fruita desfeta. Més o menys una hora i mitja.

 

Ho podeu fer amb antel.lació, i guardar-ho a la nevera.

talleu el formatge i poseu-hi una culleradeta a sobre.