Em vaig comprar un llibre de postres……aixó no té cap mèrit, perquè els llibres (i les sabates) són la meva debilitat. i per suposat els de cuina. Vaig entrar en una llibreria de barcelona, amb l’intenció de mirar (?)….i vaig sortit amb aquest llibre: LA COCINA DULCE . de Paco Torreblanca. Aquest senyor es un pastisser d’Alacant , molt conegut, va fer en el seu moment el pastís de noces dels Princeps d’Espanya (ja sé que en aquest moment no està gaire de moda la familia reial , pero segur que el pastis estava boníssim¡¡¡).

Per les festes de Nadal, vaig comprar, online, el panettone que fa aquest senyor. De veritat es el millor que he provat mai¡¡¡¡¡ us el recomano ¡¡¡¡¡¡

I després de tot aixó, he provat de fer una recepta del senyor Torreblanca.

Malgrat que com veieu a les fotos, són uns pastissets molt bònics, les fotos dels seus són encara molt milloooooooooooooor. De totes maneres els seus no els he tastat, pero els que jo he fet estan bonissimsssss. INGREDIENTS:

PER LA MASSA:

120 gr. de sucre.

125 gr. de mantega.

3 rovells d’ou.

320 gr.de farina.

10 gr. de llevat.

una mica de sal.

PER LA CREMA:

125 gr. de nata líquida.

200 gr. de nata muntada.

125. gr. de sucre.

375 gr. de llet.

40 gr. de maizena.

4 rovells d’ou.

1 branca de vainilla.

EL.LABORACIÓ:

Massa:

Muntar el sucre amb la mantega (aquesta ha d’estar una mica desfeta), amb una batedora elèctrica i aneu-hi afegint els rovells poc a poc, fins que quedi una crema , tirant a blanca.

Tamiseu la farina, el llevat i la sal, pasant-ho per un colador fi. A continuació, afegiu-ho a la barreja anterior, mica a mica i sense deixar de batre.

Posar la barreja dins d’una màniga pastissera, i ompliu-ne motlles petits, no els ompliu del tot que la massa creix molt al coure’s. Si els voleu fer en forma de tartaletes , poseu-hi cigrons (crus), sobre la massa , abans de coure , i així no creix del mig.

Poseu-ho al forn a  200º, uns 13 minuts. Espereu que estigui fred per desmotllar-ho i reserveu.

Crema:

Escalfeu en un pot la nata líquida, la llet , la meitat del sucre, la branca de vainilla. Quan estigui calent, treieu la branca de vainilla. Reserveu.

Barregeu la maicena amb l’altra meitat del sucre i els rovells d’ou. Poseu-ho al foc i sense para de remenar, fins arribi al punt d’ebullició. Retirar del foc.

Afegir la primera barreja a la segona, poc a poc i sense parar de remenar. Tornar a posar al foc, fins que arribi al punt d’ebullició, retirar.

Deixar-ho refredar.

Quan estigui fred, barrejar suaument amb la nata muntada.

Si voleu fer crema de xocolata, seguiu els passos anteriors, sense la maicena. I amb la barreja calenta desfer-hi cobertura de xoxolata. I estalviar-vos la nata muntada.

Muntatge:

Poseu la crema dins la màniga pastissera.

Prepareu les bases i cobriu-les de crema.

Afegiu-hi la fruita que volgueu o la crema de xocolata. I a sobre festucs picadets.

En aquest cas en vaig fer de maduixes, poma i crema de xocolata.

Es una recepta una mica més complicada que les anteriors del bloc, pero boníssimsssssssssssssss.

Anuncis