Aquest pa el vaig fer una dia que varem dinar a casa de la meva mare. Hi havia el meu germà dinant i li va agradar molt el pa, des d’aquell dia que m’insisteix i em pregunta si encara no he publicat la recepta al bloc…….així que Jaume…aquesta va per tu ¡¡¡¡¡
Aquesta recepta la vaig truere del bloc: http://www.directoalpaladar.com, ell el titula : Pa de soda irlandès.
Ingredients:
300 gr. de farina de blat
300 gr. de farina de blat integral.
1 cullerada de bicarbonat sòdic.
1 culleradeta de sal.
1/2 litre de llet.
2 cullerades de suc de llimona.
El.laboració:
Escalfar el forn a 200º . Preparar una safata amb paper pel forn.
Barrejar la llet i el suc de llimona, barrejant-ho bé, i deixar-ho reposar 15 minuts.
Barrejar en un vol les farines , el bicarbonat i la sal. Fer un forat al mig de les farines i posar-hi la llet amb el suc de llimona. Treballar molt bé la massa, que quedi molt barrejat. posar una mica de farina al marbre de la cuina i amb les mans enfarinades amasar la massa, ( 2 o 3 minuts). Si la trobem molt humida hi podem afegir una mica de farina, pero la massa queda una mica enganxosa.
Fer-ne dos boles i a sobre amb unes tisores tallem en forma de creu.
Posem al forn durant 25 o 30 minuts, fins que quedi daurat.
Proveu-lo es molt fàcil i molt bo ¡¡¡¡¡¡¡
Com que no té llevat, s’ha de menjar al mateix dia….i sino menjar-lo torrat.
Doncs que bé que t’hagis animat a publicar-lo! Jo m’animaré a fer-lo, que sense llevat encara no l’he provat mai… a veure què surt… he he. Petons
realment està boníssim¡¡¡¡¡ una abraçada.
Eureka!
M’ha costat molt que la meva germana publiques aquesta recepta. Ara ja no tinc excusa, aquesta mateixa setmana em poso mans a la massa…
fes-hi foto¡¡¡¡¡¡¡, l’adjuntarem a l’entrada del bloc. petons.
La meva felicitació per aquesta nova recepta de pa. Ben format, ben grenyat… Vols dir que et fa falta més formació si tu ja ets un pou de ciència
uiiiii, me’n fa molta falta¡¡¡¡¡, no sé que vol dir grenyat¡¡¡¡¡¡ gràcies margarita.
Ayyy Leo, pero si me estoy perdiendo todas tus publicaciones.
No se porque, que he hecho mas pero no me llegan tus actualizaciones. ¿que disgusto¡¡¡¡¡
Este tipo de panes me encantan, no duran mucho frescos pero están riquisimos.
Te han quedado preciosos.
Bss
Virginia “sweet and sour”
gracias Virginia¡¡¡¡, me encanta hacer pan, ahora estoy haciendo “masa madre”, a ver si consigo salir airosa del intento. gracias y besos.