Aquesta es la primera recepta del llibre de la meva àvia, com veieu el tìtol ja es molt pompós…pero adient pel  temps en que va estar publicat.

Jo l’hagués titulat , carxofes farcides d’ous “poché”, pero en aquells temps també hi havia modes de títols .

Els ingredients també són d’aquells temps, i he modificat alguna cosa per adaptar-ho als ingredients més comuns d’ara.

Si amplieu la foto , podreu veure els ingredients originals.

L’ingredient que més em va soptar va ser : llengua escarlata, jo creia que era un embutit, i vaig buscar-ho a la xarxa….pero no¡¡¡¡, es la llengua de vedella cuinada . Com que no tenia intenció de cuinar una llengua…vaig substituir la llengua escarlata i el pernil dolç ,per salmó fumat.

Una cosa molt curiosa varen ser els ous: aquests es fan “pochés”, pero la forma que els nomina el llibre es: OUS AL SALT DEL TUPÍ, ho vaig trobar genial¡¡¡¡¡¡¡¡

Vaig provar de fer-ho tal i com diu la recepta, pero vaig fer malbé molts ous . De totes maneres us ho explico: es posa una olla amb aigua al foc amb abundant sal, quan bulli hi afegim un raig de vinagre, i llavors trenquem els ous un darrera l’altre i els anem tirant a l’olla, ells mateixos s’aniran embolcant de la seva clara. els traiem i els tallem arrodonits.

Així es tal i com em varen quedar fent-ho de la forma tradicional.

He preparat unes fotos perque veieu com es fan els ous “pochés ” de la forma “moderna”.

S’agafa un got , s’hi posa paper film dins i que sobresurti per les vores.

S’hi tira l’ou a dins:

Es treu del vas i es lliga com un paquetet:

Tindrem un pot d’aigua al foc, quan bulli i tirem l’ou….4 minuts justos , no us paseu¡¡¡¡ i voilà:

I després de tot aquest rotllo passem a la recepta dels OUS A LA REINAXEMENT

Ingredients per 6 carxofes:

7 ous

6 carxofes

1 llimona

1 xicra d’oli

100 gr. de salmó fumat tallat a trossets.

50 gr. de mantega.

25 gr. de farina.

1/4 de litre de llet.

1 pols de pebre blanc

una mica de nou moscada.

El.laboració:

Tallem les els troncs i les fulles de fora de les carxofes . I després tal i com diu lel llibre “tallem en rodó totes les fulles , dos travessos de dit més amunt del tronc”. Separem les fulles del mig fent un espai per posar-hi el farciment i si tenen borrisol els hi traiem. Les freguem amb mitja llimona, perque no es facin negres.

Un cop preparades les fem bullir amb aigua, sal, l’oli i el suc de mitja llimona i el tros de llimona  que em fet servir per fregar-les.

Coiem els sis ous “pochés”. (amb les explicacions anteriors, podeu triar la forma)

Amb la mantega, farina, la llet , un pols de sal , un pols de pebre blanc , un xic de raspadura de nou moscada i en darrer lloc un rovell d’ou , fem una salsa crema. (així es tal i com ho explica el llibre). o sigui vaig fer una beixamel amb tots aquests ingredients.

Un cop tenim tot aixó fem el muntatge:

Posem dins les carxofes uns tallets petits de salmó:

Seguidament hi posem un ou a cada carxofa:

Llavors hi posem uns tallets més de salmó i a sobre la salsa i cap al forn , amb uns 5 minuts n’hi ha prou¡¡¡¡¡