Aquesta es la primera recepta del llibre de la meva àvia, com veieu el tìtol ja es molt pompós…pero adient pel temps en que va estar publicat.
Jo l’hagués titulat , carxofes farcides d’ous “poché”, pero en aquells temps també hi havia modes de títols .
Els ingredients també són d’aquells temps, i he modificat alguna cosa per adaptar-ho als ingredients més comuns d’ara.
Si amplieu la foto , podreu veure els ingredients originals.
L’ingredient que més em va soptar va ser : llengua escarlata, jo creia que era un embutit, i vaig buscar-ho a la xarxa….pero no¡¡¡¡, es la llengua de vedella cuinada . Com que no tenia intenció de cuinar una llengua…vaig substituir la llengua escarlata i el pernil dolç ,per salmó fumat.
Una cosa molt curiosa varen ser els ous: aquests es fan “pochés”, pero la forma que els nomina el llibre es: OUS AL SALT DEL TUPÍ, ho vaig trobar genial¡¡¡¡¡¡¡¡
Vaig provar de fer-ho tal i com diu la recepta, pero vaig fer malbé molts ous . De totes maneres us ho explico: es posa una olla amb aigua al foc amb abundant sal, quan bulli hi afegim un raig de vinagre, i llavors trenquem els ous un darrera l’altre i els anem tirant a l’olla, ells mateixos s’aniran embolcant de la seva clara. els traiem i els tallem arrodonits.
Així es tal i com em varen quedar fent-ho de la forma tradicional.
He preparat unes fotos perque veieu com es fan els ous “pochés ” de la forma “moderna”.
S’agafa un got , s’hi posa paper film dins i que sobresurti per les vores.
S’hi tira l’ou a dins:
Es treu del vas i es lliga com un paquetet:
Tindrem un pot d’aigua al foc, quan bulli i tirem l’ou….4 minuts justos , no us paseu¡¡¡¡ i voilà:
I després de tot aquest rotllo passem a la recepta dels OUS A LA REINAXEMENT
Ingredients per 6 carxofes:
7 ous
6 carxofes
1 llimona
1 xicra d’oli
100 gr. de salmó fumat tallat a trossets.
50 gr. de mantega.
25 gr. de farina.
1/4 de litre de llet.
1 pols de pebre blanc
una mica de nou moscada.
El.laboració:
Tallem les els troncs i les fulles de fora de les carxofes . I després tal i com diu lel llibre “tallem en rodó totes les fulles , dos travessos de dit més amunt del tronc”. Separem les fulles del mig fent un espai per posar-hi el farciment i si tenen borrisol els hi traiem. Les freguem amb mitja llimona, perque no es facin negres.
Un cop preparades les fem bullir amb aigua, sal, l’oli i el suc de mitja llimona i el tros de llimona que em fet servir per fregar-les.
Coiem els sis ous “pochés”. (amb les explicacions anteriors, podeu triar la forma)
Amb la mantega, farina, la llet , un pols de sal , un pols de pebre blanc , un xic de raspadura de nou moscada i en darrer lloc un rovell d’ou , fem una salsa crema. (així es tal i com ho explica el llibre). o sigui vaig fer una beixamel amb tots aquests ingredients.
Un cop tenim tot aixó fem el muntatge:
Posem dins les carxofes uns tallets petits de salmó:
Seguidament hi posem un ou a cada carxofa:
Llavors hi posem uns tallets més de salmó i a sobre la salsa i cap al forn , amb uns 5 minuts n’hi ha prou¡¡¡¡¡
Fan cara de ser molt bons!! les carxofes m’encanten i el salmó i els ous també!! I no es veu gaire complicat. Ho provaré!!
es més complicat d’explicar-ho que de fer.ho. petons.
Muy curiosa. Me ha encantado el tema de la lengua. La verdad es que se sale de lo normal, pero la mezcla me parece estupenda. Enhorabuena. Qué buen proyecto sacar recetas antiguas.
Aquest llibre es un pou de coses curioses. Moltes gràcies. petons
ja us dic jo que estava boníssim! super original el gust!!!!!
mama! en vui un altre tupper! 😛
jahahhahaha
et llegeixes la recepta , i el fas tu ¡¡¡¡¡¡¡¡, jajajaj