Aquest embotit l’havia menjat al restaurant la Fada, un dia que varem anar una colla a menjar, i em va agradar molt, ells el serveixen sobre una amanida i passat per la paella que quedi cruixent.
La meva amiga Asunción, que fa uns guisats boníssims ¡¡¡¡¡, em va dir : cap problema¡¡¡¡, jo t’explico com es fa . Ho vaig provar, i em varen queda molt bons, així que els he repetit moltes vegades.
Es poden menjar freds, com un embotit o calents. Al final de la recepta us explicaré com fer-los calents.
Ingredients:
6 mitjos peus de porc crus.
dos polsos de sal
pebre negre en gra
herbes aromàtiques.
El.laboració:
Auqesta recepta es fa en olla a pressió, perque els peus tarden molt a coure’s.
Poseu els peus de porc, ja nets ,(encara que siguin nets de la carnisseria repasseu-los) ( si els hi queda una mica de pel , socarrimeu-los amb foc), a l’olla, ompliu-la d’aigua i afegiu-hi la sal , el pebre en gra i les herbes , que tingueu o que més us agradin. Quan comenci a pitar (o el que faci la vostra l’olla), deixeu-la bullir una hora. Si no teniu olla a pressió almenys multipliqueu per dos el temps de cocció.
Quan estiguin bullits, , treieu-los de l’aigua.
Un cop estiguin escorreguts, poseu-vos uns guant de plàstic, perque els hem de desossar calents.
Anem separant el tall de l’os, i el guardem.
Posem paper film a sobre el marbre i hi posem els peus desossats, ben apretats.
I ho emboliquem ben fort fen un rull.
Apretem el paper film, que no hi quedin espais.
Esperem que es refredi i ja ho podem posar a la nevera.
Li tindrem com a mínim un dia a la nevera, abans de poder-lo menjar
Es pot menjar fred , tallat primet com un embotit, o calent.
Per fer-lo calent , el tallem més gruixut. Posem una paella al foc, amb un rajolí d’oli , esperem que estigui molt calent, llavors passem el tall per pa ratllat i volta i volta a la paella, molt ràpid.
O si voleu fred, en una amanida o en un entrepà.
Ets una artista elaborant receptes de cuina.
La presentació és fantàstica i ho expliques de tal manera que sembla fàcil i animes a tothom a provar-ho.
gràcies asunción. tant generosa com sempre ¡¡¡¡¡¡ aquesta recepta es gràcies a tuuuuuuu
Acabe d’alucinar!! i m’acabes de donar una idea… si ho combinem amb botifarra (morcilla) de ceba i fem un pastís?… amb una mica de reducció de mòdena… qualsevol diria que ja he sopat!
una idea molt bona ¡¡¡¡¡, segur que està deliciós ¡¡¡¡¡, moltes gràcies pel comentari. petons.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.