Aquest embotit l’havia menjat al restaurant la Fada, un dia que varem anar una colla a menjar, i em va agradar molt, ells el serveixen sobre una amanida i passat per la paella que quedi cruixent.
La meva amiga Asunción, que fa uns guisats boníssims ¡¡¡¡¡, em va dir : cap problema¡¡¡¡, jo t’explico com es fa . Ho vaig provar, i em varen queda molt bons, així que els he repetit moltes vegades.
Es poden menjar freds, com un embotit o calents. Al final de la recepta us explicaré com fer-los calents.
Ingredients:
6 mitjos peus de porc crus.
dos polsos de sal
pebre negre en gra
herbes aromàtiques.
El.laboració:
Auqesta recepta es fa en olla a pressió, perque els peus tarden molt a coure’s.
Poseu els peus de porc, ja nets ,(encara que siguin nets de la carnisseria repasseu-los) ( si els hi queda una mica de pel , socarrimeu-los amb foc), a l’olla, ompliu-la d’aigua i afegiu-hi la sal , el pebre en gra i les herbes , que tingueu o que més us agradin. Quan comenci a pitar (o el que faci la vostra l’olla), deixeu-la bullir una hora. Si no teniu olla a pressió almenys multipliqueu per dos el temps de cocció.
Quan estiguin bullits, , treieu-los de l’aigua.
Un cop estiguin escorreguts, poseu-vos uns guant de plàstic, perque els hem de desossar calents.
Anem separant el tall de l’os, i el guardem.
Posem paper film a sobre el marbre i hi posem els peus desossats, ben apretats.
I ho emboliquem ben fort fen un rull.
Apretem el paper film, que no hi quedin espais.
Esperem que es refredi i ja ho podem posar a la nevera.
Li tindrem com a mínim un dia a la nevera, abans de poder-lo menjar
Es pot menjar fred , tallat primet com un embotit, o calent.
Per fer-lo calent , el tallem més gruixut. Posem una paella al foc, amb un rajolí d’oli , esperem que estigui molt calent, llavors passem el tall per pa ratllat i volta i volta a la paella, molt ràpid.
O si voleu fred, en una amanida o en un entrepà.
Asunción. said:
Ets una artista elaborant receptes de cuina.
La presentació és fantàstica i ho expliques de tal manera que sembla fàcil i animes a tothom a provar-ho.
culleraderoure said:
gràcies asunción. tant generosa com sempre ¡¡¡¡¡¡ aquesta recepta es gràcies a tuuuuuuu
Marta-CuinaDiari said:
Acabe d’alucinar!! i m’acabes de donar una idea… si ho combinem amb botifarra (morcilla) de ceba i fem un pastís?… amb una mica de reducció de mòdena… qualsevol diria que ja he sopat!
culleraderoure said:
una idea molt bona ¡¡¡¡¡, segur que està deliciós ¡¡¡¡¡, moltes gràcies pel comentari. petons.
Administrador said:
Reblogueó esto en Celler-Adocse.