Voleu fer un pastís diferent ? i boníssim??, i com sempre molt fàcil?, doncs llegiu la recepta…i…personalitzeu-lo, posant les especies que més us agradin !!!
El pastis es fa en un motlle de puding, allargat, pero sigueu creatius i varieu formes….diferents especies, diferents fruites, diferent forma i un pastís totalment diferent .
INGREDIENTS:
50 gr. de mantega
125 gr. de sucre moré, muscovado en el meu cas, l’hi dona un gust especial.
3 peres , pelades ( ho he fet amb diferents tipus de peres i amb totes queden bones, simplement han d’estar madures)
200 gr. de farina
300 gr. de sucre moré
100 gr. de mantega
50 ml. d’oli
2 ous
1 pera pelada i ratllada.
2 cullerades de postres de llevadura Royal.
1 cullerada de postres de bicarbonat.
espècies: cardamomo, canyella, gengibre, anis estrellat, nou moscada……
EL.LABORACIÓ:
Escalfem el forn a 175º. untem el motlle amb mantega.
Posem en una paella la mantega i un cop està desfeta hi afegim el sucre, remenem i afegim les peres tallades a làmines, ho deixem coure uns minuts, sense que se’ns desfacin les peres, ho posem al motlle repartit i deixem que es refredi.
En un bol , hi posem els elements secs, la farina, les especies ( picades en un morter ), el llevat i el bicarbonat. En un altre bol la mantega fosa, l’oli i el sucre , ho remenem amb les varetes fins que quedi suau. Afegir els ous d’un a un. Llavors anem barrejant la farina amb la barreja de mantega i oli, amb les varetes fins que quedi una massa homogenia, llavors hi barregem la pera ratllada.
Ho posem al motlle, sobre les peres que ja tindrem fredes i al forn 15 minuts a 175º, llavors baixem la temperatura a 160º i el deixem coure suaument, de 50 a 60 minuts més. Punxeu-lo per si està ben cuit, sobretot del mig….
Eh que té bona pinta?????