P1020666Voleu fer un pastís diferent ? i boníssim??, i com sempre molt fàcil?, doncs llegiu la recepta…i…personalitzeu-lo, posant les especies que més us agradin !!!

El pastis es fa en un motlle de puding, allargat, pero sigueu creatius i varieu formes….diferents especies, diferents fruites, diferent forma i un pastís totalment diferent .

P1020667

INGREDIENTS:

50 gr. de mantega

125 gr. de sucre moré, muscovado en el meu cas, l’hi dona un gust especial.

3 peres , pelades ( ho he fet amb diferents tipus de peres i amb totes queden bones, simplement han d’estar madures)

 

200 gr. de farina

300 gr. de sucre moré

100 gr. de mantega

50 ml. d’oli

2 ous

1 pera pelada i ratllada.

2 cullerades de postres de llevadura Royal.

1 cullerada de postres de bicarbonat.

espècies: cardamomo, canyella, gengibre, anis estrellat, nou moscada……

P1020668

EL.LABORACIÓ:

Escalfem el forn a 175º.  untem el motlle amb mantega.

 

Posem en una paella la mantega i un cop està desfeta hi afegim el sucre, remenem i afegim les peres tallades a làmines, ho deixem coure uns minuts, sense que se’ns desfacin les peres, ho posem al motlle repartit i deixem que es refredi.

 

En un bol , hi posem els elements secs, la farina, les especies ( picades en un morter ), el llevat i el bicarbonat. En un altre bol la mantega fosa, l’oli i el sucre , ho remenem amb les varetes fins que quedi suau. Afegir els ous d’un a un. Llavors anem barrejant la farina amb la barreja de mantega i oli, amb les varetes fins que quedi una massa homogenia, llavors hi barregem la pera ratllada.

Ho posem al motlle, sobre les peres que ja tindrem fredes i al forn 15 minuts a 175º, llavors baixem la temperatura a 160º i el deixem coure suaument, de 50 a 60 minuts més. Punxeu-lo per si està ben cuit, sobretot del mig….
P1020654

 

Eh que té bona pinta?????