IMG_5175Fa un munt de dies que tenia pendent aquesta recepta, aquest estiu l’he fet varies vegades, especialment per les meves amigues i ha tingut un èxit espectacular !!! per tant vaig prometre que penjaria la recepta i he tardat un munt !!! Perdoneu !!!

El primer cop , el vaig fer, en una sortida  per anar a jugar al pitch&putt. I la segona vegada per esmorzar a la terrassa de l’Espiga. Les fotos són fetes amb el mòbil els dos dies, per tant la qualitat no es del tot fantàstica pero son mooooooooooooolt reals !!!

IMG_5087 IMG_5086El dia que varem anar a jugar a pitch&putt, el vaig fer amb nectarines i el segon dia amb fruits vermells, o sigui es pot fer amb qualsevol fruita de  temporada.

Pero l’ingredient que el fa especial…pero molt especial es l’orenga, li dona un gust diferent i especialment original i per suposat molt bo !!! La Rosa es una amiga de les que esmorzem juntes a l’Espiga, ella té hort , plantes oloroses, silvestres….es una hortelana de cap a peus…..i ella es la que em va donar l’orenga…bé , es la meva subministradora d’orenga per tot l’any , ah!!! i de la bona , perque n’hi ha de varies menes i la que ella cultiva té una olor i un gust boníssim !!! Gràcies Rosa. !!!

IMG_5173-001i ara anem per la recepta que és molt fàcil.

INGREDIENTS:

275 de farina

125 gr. de mantega (que estigui toba)

500 gr. de sucré moré.

4 ous

2 cullerades de llevadura Royal.

1/2 culleradeta de sal.

50 ml. d’oli.

100 ml. de llet.

2 cullerades d’orenga seca.

2 iogurts naturals

fruita.

EL.LABORACIÓ:

Calemtem el forn a 150 º.

Engrassem el motlle amb mantega u oli.

Tamissem la farina, amb la sal i el llevat.

Batim amb les varetes la mantega amb el sucre i l’oli, fins que tinguem una crema suasu.

En un altre bol batem els ous amb la llet.

i ara anem barrejant suaument les tres barreges que tenim alternant-les, començant i acabant amb la farina. Afegim l’orenga. Ho posem al motlle de bundt cake o en un altre de la forma que vulgueu.

Cap al forn , durant 15 minuts , llavors pugem la temperatura a 170 º i 40 o 45 minuts més. Fem la prova de punxar i que ens surti net , el punxó.

Deixem refredar i desmotllem.

Batim els iogurts i els posem per sobre, amb la fruita al mig.

IMG_5171

Que vagi de gust !!!!!!!!!!!