Fa un munt de dies que tenia pendent aquesta recepta, aquest estiu l’he fet varies vegades, especialment per les meves amigues i ha tingut un èxit espectacular !!! per tant vaig prometre que penjaria la recepta i he tardat un munt !!! Perdoneu !!!
El primer cop , el vaig fer, en una sortida per anar a jugar al pitch&putt. I la segona vegada per esmorzar a la terrassa de l’Espiga. Les fotos són fetes amb el mòbil els dos dies, per tant la qualitat no es del tot fantàstica pero son mooooooooooooolt reals !!!
El dia que varem anar a jugar a pitch&putt, el vaig fer amb nectarines i el segon dia amb fruits vermells, o sigui es pot fer amb qualsevol fruita de temporada.
Pero l’ingredient que el fa especial…pero molt especial es l’orenga, li dona un gust diferent i especialment original i per suposat molt bo !!! La Rosa es una amiga de les que esmorzem juntes a l’Espiga, ella té hort , plantes oloroses, silvestres….es una hortelana de cap a peus…..i ella es la que em va donar l’orenga…bé , es la meva subministradora d’orenga per tot l’any , ah!!! i de la bona , perque n’hi ha de varies menes i la que ella cultiva té una olor i un gust boníssim !!! Gràcies Rosa. !!!
i ara anem per la recepta que és molt fàcil.
INGREDIENTS:
275 de farina
125 gr. de mantega (que estigui toba)
500 gr. de sucré moré.
4 ous
2 cullerades de llevadura Royal.
1/2 culleradeta de sal.
50 ml. d’oli.
100 ml. de llet.
2 cullerades d’orenga seca.
2 iogurts naturals
fruita.
EL.LABORACIÓ:
Calemtem el forn a 150 º.
Engrassem el motlle amb mantega u oli.
Tamissem la farina, amb la sal i el llevat.
Batim amb les varetes la mantega amb el sucre i l’oli, fins que tinguem una crema suasu.
En un altre bol batem els ous amb la llet.
i ara anem barrejant suaument les tres barreges que tenim alternant-les, començant i acabant amb la farina. Afegim l’orenga. Ho posem al motlle de bundt cake o en un altre de la forma que vulgueu.
Cap al forn , durant 15 minuts , llavors pugem la temperatura a 170 º i 40 o 45 minuts més. Fem la prova de punxar i que ens surti net , el punxó.
Deixem refredar i desmotllem.
Batim els iogurts i els posem per sobre, amb la fruita al mig.
Que vagi de gust !!!!!!!!!!!