Després de tant de temps de no publicar, arrenquem amb una recepta amb una història , i a més a més una història llarga , barreja de menjar, hotel, viatge amb amigues i vacances d’estiu.
Des de fa 8 anys , juntament amb 4 amigues més , fem un viatge per celebrar l’aniversari d’una de nosaltres. Vaig fer una entrada dels Pastelets de Betlem https://culleraderoure.wordpress.com/2012/02/20/patissets-de-belem/, aprofitant el viatge que vem fer a Lisboa quan vaig complir els 50…(ja queda una mica lluny :(… ). Doncs quan en vaig fer 55 , varem anar a la Sierra de Gredos , a un hotel mervellós. EL MILANO REAL.
Des d’allà es poden fer moltes caminades, el voltants són preciosos!!!
iAquí ens podeu veure a punt per començar al caminada fins la Laguna Grande, dins el Circo de Gredos.
A l’hotel mateix , hi ha spa, un mirador astronòmic, fan tasts de vins….i una cuina excelent , començant pels esmorzars.
Ens va agradar tant el menjar , que un dels plats que vem menjar, en varem demanar la recepta: PASTÍS D’ALBERGÍNIES, GAMBES I SALSA DE CRUSTACIS. Aquest es el títol que ells li posaven, ja veieu que jo l’he titolat diferent !!!
Bé , tornant a l’història , com que em va agradar tant , vaig voler tornar-hi i compartir-ho , amb el Josep Mª.
Des de la terrassa de l’hotel , es pot veure la serra de Gredos al fons am l’Almanzor.
Així que aquest estiu vem anar-hi a pasar 3 dies .
Nosaltres dos, ens varem engrescar un mica més a l’hora de caminar i vem fer dos pics.
La Mira, 2.343 metres d’alçada.
I l’Almanzor.2.592 metres d’alçada. Aquí a la foto, es el pic que veieu al meu darrere.
I després de l’història de l’hotel i les vacances , ve la recepta.
Tal i com us he dit la varem demanar i molt amablement ens la varen donar i l’he repetit en varies ocasions, perquè realment està boníssima. Ja veureu que la recepta es llarga i laboriosa, pero no dificil , només es necessita temps i paciència, sobretot a l’hora de coure l’albergínia tall a tall….el demès es bufar i fer ampolles!!!
El pastís consta de vaies capes i la salsa, per tant anirem a parts. Les quantitas són per 11 persones (racció de restaurant).
INGREDIENTS:
Albergínies 1,100 Kg.
Tomaquet fregit 350 gr. ( jo el vaig fer casolà).
Llangostins 2 per racció.
Beixamel:
100 gr. de mantega 25 gr. d’oli
90 gr. de farina
1 litre de llet
200 gr de cues de gamba pelades
sal, pebre blanc, nou muscada
brandy.
Per lligar:
500 gr. de nata
6 ous.
sal
Per al salsa de crustacis:
80 gr. d’oli
2 grans d’all
2 cebes
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
250 gr. de pastanagues
100 gr. de conyac
100 gr. de vi blanc
Fumet de peix i crustacis.
EL.LABORACIÓ:
Tallarem les albergínies a làmines, sense pell, i les anirem passant per la planxa, amb una mica d’oli, ja veureu que n’heu d’afegir cada cop , perque en xupen molt, per tant una mica cada cop que en poseu de crues a la planxa. Aneules posant sobre paper de cuina, perque deixin l’oli.
Farem la beixamel, afengint-hi al final les cues de gamba.
Triturarem amb el turmix , la nata els ous i la sal per lligar-ho tot.
I finalment la salsa: posem oli a la paella, i tallem les verdures petites i a foc fort les coem, baixem el foc hi afegim el brandy i flamegem, afegim el vi blanc i els tomaquets i tornem a apujar el foc. Afegim el safrà i el fumet. Deixem reduir una mica i triturem amb el turmix. S’hi pot afegir una mica de nata.
MUNTATGE:
Ho coloquem al motlle de la següent manera: Albergínies- Barreja per lligar-Beixamel-Tomaquet fregit……..així succesivament i acabar amb albergínies i la barreja per lligar.
Ho tapem hi ho posem al fron a 160º 1 hora i mitja. Punxem fins que veiem que està cuit. Destapem perque es torri una mica per sobre.
Desmotlleu quan sigui fred.
I serviu-ho fred, amb la salsa tèbia i guarnit amb els llangostins.
EXQUISIT !!!!!!!!!!!
Puc donar fe de tot, va ser una sortida de tres dies fantàstica,l’hotel meravellos, la sierra de Gredos fantàstica, el temps també ens va acompanyar, i el pastís d’albergínia realment exelent!…..i el de la Leo també, de fet era igual o millor que el de l’hotel!.
Moltes gràcies Marta!!!! , si va ser una sortida per recordar , sobretot per la companyia!!!!!
Té una pinta estupenda!!!Crec que ho provaré per aquestes festes!! Gràcies!!!
Gràcies Sara, es laboriós…pero fàcil i molt , pero que molt bo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!