mil fulls d'albergía 001-001Després de tant de temps de no publicar, arrenquem amb una recepta amb una història , i a més a més una història llarga , barreja de menjar, hotel, viatge amb amigues i vacances d’estiu.

Des de fa 8 anys , juntament amb 4 amigues més , fem un viatge per celebrar l’aniversari d’una de nosaltres. Vaig fer una entrada dels Pastelets de Betlem https://culleraderoure.wordpress.com/2012/02/20/patissets-de-belem/, aprofitant el viatge que vem fer a Lisboa quan vaig complir els 50…(ja queda una mica lluny :(… ). Doncs quan en vaig fer 55 , varem anar a la Sierra de Gredos , a un hotel mervellós. EL MILANO REAL.

IMG_5884 - copiaDes d’allà es poden fer moltes caminades, el voltants són preciosos!!!

IMG_5922 iAquí ens podeu veure a punt per començar al caminada fins la Laguna Grande, dins el Circo de Gredos.

A l’hotel mateix , hi ha spa, un mirador astronòmic, fan tasts de vins….i una cuina excelent , començant pels esmorzars.

gredos i cabo de gata 164

Ens va agradar tant el menjar , que un dels plats que vem menjar, en varem demanar la recepta: PASTÍS D’ALBERGÍNIES, GAMBES I SALSA DE CRUSTACIS. Aquest es el títol que ells li posaven, ja veieu que jo l’he titolat diferent !!!

Bé , tornant a l’història , com que em va agradar tant , vaig voler tornar-hi i compartir-ho , amb el Josep Mª.

 

IMG_5200Des de la terrassa de l’hotel , es pot veure la serra de Gredos al fons am l’Almanzor.

Així que aquest estiu vem anar-hi a pasar 3 dies .

gredos i cabo de gata 192Nosaltres dos, ens varem engrescar un mica més a l’hora de caminar i vem fer dos pics.

gredos i cabo de gata 180La Mira, 2.343 metres d’alçada.

gredos i cabo de gata 207I l’Almanzor.2.592 metres d’alçada. Aquí a la foto, es el pic que veieu al meu darrere.

I després de l’història de l’hotel i les vacances , ve la recepta.

Tal i com us he dit la varem demanar i molt amablement ens la varen donar i l’he repetit en varies ocasions, perquè realment està boníssima. Ja veureu que la recepta es llarga i laboriosa, pero no dificil , només es necessita temps i paciència, sobretot a l’hora de coure l’albergínia tall a tall….el demès es bufar i fer ampolles!!!

mil fulls d'albergía 003-001

El pastís consta de vaies capes i la salsa, per tant anirem a parts. Les quantitas són per 11 persones (racció de restaurant).

INGREDIENTS:

Albergínies 1,100 Kg.

Tomaquet fregit 350 gr. ( jo el vaig fer casolà).

Llangostins 2 per racció.

Beixamel:

100 gr. de mantega 25 gr. d’oli

90 gr. de farina

1 litre de llet

200 gr de cues de gamba pelades

sal, pebre blanc, nou muscada

brandy.

Per lligar:

500 gr. de nata

6 ous.

sal

Per al salsa de crustacis:

80 gr. d’oli

2 grans d’all

2 cebes

1 pebrot verd

1 pebrot vermell

250 gr. de pastanagues

100 gr. de conyac

100 gr. de vi blanc

Fumet de peix i crustacis.

EL.LABORACIÓ:

Tallarem les albergínies a làmines, sense pell, i les anirem passant per la planxa, amb una mica d’oli, ja veureu que n’heu d’afegir cada cop , perque en xupen molt, per tant una mica cada cop que en poseu de crues a la planxa. Aneules posant sobre paper de cuina, perque deixin l’oli.

Farem la beixamel, afengint-hi al final les cues de gamba.

Triturarem amb el turmix , la nata els ous i la sal per lligar-ho tot.

I finalment la salsa: posem oli a la paella, i tallem les verdures petites i a foc fort les coem, baixem el foc hi afegim el brandy i flamegem, afegim el vi blanc i els tomaquets i tornem a apujar el foc. Afegim el safrà i el fumet. Deixem reduir una mica i triturem amb el turmix. S’hi pot afegir una mica de nata.

MUNTATGE:

 

Ho coloquem al motlle de la següent manera: Albergínies- Barreja per lligar-Beixamel-Tomaquet fregit……..així succesivament i acabar amb albergínies i la  barreja per lligar.

Ho tapem hi ho posem al fron a 160º 1 hora i mitja. Punxem fins que veiem que està cuit. Destapem perque es torri una mica per sobre.

Desmotlleu quan sigui fred.

I serviu-ho fred, amb la salsa tèbia i guarnit amb els llangostins.

EXQUISIT !!!!!!!!!!!

mil fulls d'albergía 008-001