Com molts de vosaltres sabreu tinc una neboda que es diu Leonor com jo, i també com us imagineu n’estic molt orgullosa….es que només tinc una neboda!!!!!!
El dia 1 de juliol es el nostre Sant…i ho varem celebrar juntes, en família.
Aqui la teniu, amb un vestit de quan jo era petita…vintage total!!!
Aprofitant el dinar, la celebració, les fotos i lo guapa que es la meva neboda, ha ha ha, he fet una entrada per explicar-vos el menu i les receptes.
El menu va ser molt refrescant, doncs feia una calor infernal!!!
D’entrant hi havia Gaspatxo de síndria., que tenia la recepta a l’enllaç.
De primer plat una LASANYA DE VERDURES.
Aquest plat no hi ha recepta al blog.Pero es molt fàcil i en quatre paraules us el explico….encara que es fàcil es un mica entretingut, doncs les verdures les heu de tallar molt petitones.
INGREDIENTS:
Làmines de lasanya, (en aquest cas eren de pasta fresca…boníssimes).
Verdures de tots els tipus que vulgueu , tallades a daus molt petits. ( carbassó, albergínia, porro, carbassa, pastanaga, xampinyons).
Beixamel : mantega, farina, llet, sal i pebre .
Formatge ratllat.
EL.LABORACIÓ:
Poseu oli en una paella i sofregiu les verdures poc a poc, fins que estiguin cuites.
Bulliu la pasta de la lasanya, seguint les instruccions del paquet.
Feu la beixamel.
Barregeu una cullerada o dos de beixamel a la verdura, i munteu la lasanya.
Poseu la beixamel per sobre i el formatge ratllat i al forn fins que tingui un color daurat.
Ja veieu lo bona que estava !!!!!
De segon RAP ALLAGOSTAT.
També superfàcil i tant es pot menjar en fred com en calent. Acompanyat de la recepta estrella de casa nostra : Salsa de les patates braves de la RAU.
INGREDIENTS:
Rap, pebre nere, sal, pebre vermell dolç, oli.
EL.LABORACIÓ:
Farem que ens preparin el rap a la peixateria, treient l’espina i deixant els dos lloms sencers.
Els lligarem , com si fos un tall rodó perquè quedi més bona forma.
El salem i empebrem . Posem en un plat pebre vermell dolç, arrebossem el rap amb el pebre, que quedi recobert. Hi posem un bon ragi d’oli. El posem al forn , a 250 º i el deixem que es cogui….un mitja hora.
El deixem refredar, treiem el fil i el tallem a rodanxes. El servim amb la salsa de les patates braves.
I per postres vaig servir una copa de fruits vermells amb gelat i iogurrt.
La recepta també la teniu al blog.
I ja veieu a qui li van agradar amb bojeria les postres:
El Rap allagostat és molt bo! Jo l´acompanyo amb unes tallarines de sèpia ( tallar la sèpia a tires com si fossin tallarines) , tires de carbassó fregides i gambes pelades. La sepia a la planxa amb all i julivert, barrejar-hi les gambes i per últim el carbassó fregit.
Jo ho trobo molt bo i la convinació de colors és maquissima, jo en dic romàntica!
M’agrada la proposta, la provaré!!! Gràcies.!!!