dinar amiguesAquesta entrada es a petició popular.

Tots els estius faig un sopar de dones i mentres ens ho anem menjant TOTES demanen la recepta:” OHHH com ho has fet??”, “jo també ho faré !!!!”, així que vaig prometre que penjaria TOTES les receptes al blog.

Aquest any varem ser 12 , varen fallar dues, llàstima !!! Loles i Mª Angels us varem trovar a faltar….

I el menú complert :

– Xarrup d’escopinyes amb escuma de ginebra.

– Farcellets de pasta filo amb espinacs, ricotta i feta.

– Tàrtar de tonyina amb alvocat.

– Gelat de castanyes.

– Pastís de xocolata negra , farcit de xocolata blanca.

I ara anem per  feina, LES RECEPTES.

XARRUP D’ESCOPINYES AMB ESCUMA DE GINEBRA.

sopar 001Ingredients:

2 llaunes d’escopinyes.

1 fulla de gelatina.

50 gr. de suc de llimona.

50 gr. de xarop (100 ml. d’aigua+100 gr. de sucre i  bullir)

2 clares d’ou.

20 gr. de ginebra.

pebre negre, pebre vermell, vinagre.

sopar 002

El.laboració:

Colem les escopinyes , guardan el suc.

Posem la fulla de gelatina en aigua freda.

Escalfem el suc de les escopinyes, treiem del foc hi afegim la fulla de gelatina que ja estarà hidratada, hi afegim una mica da’igua, pebre negre, pebre vermell dolç i vinagre. Ho remenem amb energia que es disolgui bé la gelatina.

Repartim les escopinyes en vasets, i les cobrim amb el suc que hem preparat. Guardem a la nevera unes hores, fins que qualli.

Preparem l’escuma: batem les clares al punt de neu, hi agegim la ginebra, el suc de llimona i el xarop sense parar de batre. Ho introduim al sifó, guardem a la nevera.

Abans de servir , posem les cargues de gas al sifó, remenem amb força i acabem d’omplir els gotets amb l’escuma.

 

FARCELLETS DE PASTA FILO AMB ESPINACS, RICOTTA I FETA.

sopar 003

Ingredients:

1 paquet de pasta filo.

2 manats d’espinacs.

1 formatge ricotta.

1 troç de formatge feta.

pinyons i un gra d’all.

El.laboració:

Bullim els espinacs, els escorrem i els passem per la paella amb una mica d’oli on haurem fregit un gra petit d’all i els pinyons.

Deixem refredar , barregem amb els formatge i fem farcellets amb la pasta filo. Jo els vaig fer de tres làmines cada un.

Untem la safata del forn amb mantega , posem els farcellets i els pintem amb mantega.

Ho posem al forn i quan estigui daurat estarà al punt.

Ho servim amb salsa de les patates braves o amb salsa de soja.

TÀRTAR DE TONYINA FRESCA AMB ALVOCAT .

sopar 005

Ingredients:

1 Kg. de tonyina ben fresca.

Mig alvocat per cada ú.

Blat de moro torrat.

LLima.

Per amanir la tonyina: salsa de soja, sal, pebre, oli, llavors de sèsam torrat, tabasco.

Nachos.

sopar 004

El.laboració:

Comencem pels alvocats, que tallarem a daus petits i els amanirem amb el suc d’una llima i la ratlladura. Reservem a la nevera.

Tallem la tonyina, també a daus petits i l’amanim amb la soja, l’oli, una mica de tabasco, sal i el sesam…tastem i rectifiquem al nostre gust. Guardem ala nevera un mínim de mitja hora.

Muntem el plat: En un aro d’emplatar i posem blat de moro torrat triturat, l’alvocat i  a sobre la tonyina , treiem l’aro , guarnim amb fulles verdes i un nacho a sobre.

GELAT DE CASTANYES.

sopar 007

Ingredients:

1/2 kg. de castanyes seques.

Llet

Sucre.

1/2 litre de nata.

mel.

 

sopar 008

 

El.laboració:

Bullim les castanyes amb la llet i sucre, ens han de quedar cobertes de llet, quan estiguim una mica tobes triturem amb el minipimer, tastem i rectifiquem de sucre al nostre gust. deixem refredar.

Muntem la nata hi afegim sucre, també al nostre gust de dolçor. Barregem amb la pasta que hem fet de les castanyes i un raig de mel.

Refredem , posem ala geladora i sino en tenim posem al congelador i anem remenant de tant en tant.

Podem guarnir amb atmetlles garrapinyades.

PASTIS DE XOCOLATA NEGRA I BLANCA.

sopar 009

Ingredients:

Pa de pessic:

160 gr. de farina.

250 gr. de sucre.

80 gr. de cacao.

8 ous.

6 cullerades de mantega clarificada.

Cobertura de xocolata:

250 gr. de nata.

250 gr. de xocolata negra.

Crema de xocolata blanca:

250 gr. de nata.

200 gr. de xocolata blanca.

200 gr. de melmelada .

un raig de conyac.

Almibar:

200 gr. d’aigua.

200 gr. de sucre.

un raig de conyac.

sopar 011

 

El.laboració:

Pa de pessic:

Batem els ous , juntament amb el sucre, fins que hagin triplicat l seu volum (uns 10 minuts).

Tamissem la farina amb el cacao, ho barregem amb les mans que no ens baixi el volum i hi afegim les cullerades de mantega clarificada.

Com fer la mantega clarificada: desfem al foc al mantega i la part més líquida quequeda per sobre es la que aprofitarem.

Jo ho vaig fer en dos parts i així no vaig haver de partir el pa de pessic per farcir-lo.

Ho posem al motlle , el forna a 180º, si el fem en dos vegades amb 1/4 d’hora ja en tenim prou per coure’l.

Treiem del forn , deixem refredar i desmotllem.

 

Cobertura de xocolata:

Escalfem la nata  a 80º, i la tirem sobre la xocolata , remenem que es desfaci i ho posem a la nevera. Un cop fred ho muntem com si fos nata.

Crema de xocolata blanca:

Muntem la nata.

Desfem la xocolata al bany maria i esperem que es refredi.

Barregem, la nata, amb la xocolata i la melmelada. Reservem a la nevera.

Almibar:

Fem arrencar el bull a l’aigua i el sucre. deixem refredar.

Muntatge:

Partim el pa de pessic, el suquem amb l’almibar, farcim amb la crema de xocolata blanca i cobrim amb la de xocolata negra. Afegim atmetlles garrapinyades i ja ho tindrem a punt!!!!

Isopar 010

I ara a fer les receptes!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Advertisements