Avui St. Jordi ,a Catalunya dia de llibres i roses pels enamorats. Dia de sortir al carrer, passejar, mirar els llibres , comprar roses i obsequiar a amics i enamorats…..
I m’ha vingut de gust fer roses…comestibles.
Fàcils molt fàcils…tant que m’he despistat i se’m han torrat una mica massa….pero igualment us les ofereixo .
Gairebé no es necessita recepta , sino l’ídea i cada ú al seu gust…
Pero us ho explico una mica:
Talleu les pomes en cuatre trossos, treiu el cor , sense pelar-les. posseu-les en un pot amb un raig de llimona i cobertes d’aigua i les deixeu bullir uns minuts. Coleu.
Per una altra banda estireu la pasta de full , ben prima, en feu tires amples. Hi escampeu melmelada.
Al canto de la tira de pasta de full hi aneu posant els talls de poma amb el costat de la pela cap a fora, que cavalquin una mica un sobre l’altre. Doblem la pasta de full sobre ella mateia com un sobre, amb la poma que sobresurti una mica. Ho cargolem i anem tallan a mida de la rosa que volguem fer.
Ho posem en un motlle de magdalena i al forn que es cogui.
Quan les treiem , esperem que es refredin i hi posem sucre glaç per sobre.
Boniques eh??