Els pastissos de poma i els de formatge , son els meus preferits..per tant cada cop que veig una recepta de la combinació dels dos , m’hi tiro de cap i aquest amb pasta filo no me’l podia perdre.
Es un pastís especial, diferent, pero molt , pero que molt bo !!!!!
Anem de cara a la feina i a l a recepta:
4 pomes golden.
3 ous.
400 gr. de mató o formatge fresc.
180 gr. de nata.
una cullerada de sucre avainillat.
125 gr. de sucre.
2 beines de vainilla
5 fulles de pasta filo.
dos cullerades de mantega desfeta.
EL.LABORACIÓ:
Folrem un motlle desmotllable de 26 cm de diàmetre, el suquem amb mantega.
Escalfem el forn a 180º.
Rentem les pomes , treiem el cor i les tallem a làmines, reservem.
Separem els rovells de les clares i batem les clares a punt de neu.
Barregem tots els altres ingredients, inclós la poma i finalment hi afegim amb cura les clares al punt de neu.
Ara folrem el motlle amb les làmines de pasta filo, cada una que hi posem , amb un raspall la pintem de mantega fosa. Deixem les fulles llargues per la part de dalt per poder cobrir el farciment.
Omplim amb el farciment i tapem amb la pasta filo.
Enfornem uns 50 o 60 minuts , o fins que la pasta estigui daurdad i cruixent.
Esperem que es refredi , per desmotllar-lo amb molta cura.
Que rica Leo¡¡¡¡ Se ve jugosita y crujiente¡¡¡. Bss
Virginia “sweet & Sout”
Gracias Virgínia . Siiii buenissima y sin harina ni mantequilla….un besazo , gracias por el comentaris !!!!!