formatge poma i pasta filo 006Els pastissos de poma i els de formatge , son els meus preferits..per tant cada cop que veig una recepta de la combinació dels dos , m’hi tiro de cap i aquest amb pasta filo no me’l podia perdre.

Es un pastís especial, diferent, pero molt , pero que molt bo !!!!!

Anem de cara a la feina i a l a recepta:

formatge poma i pasta filo 009INGREDIENTS:

4 pomes golden.

3 ous.

400 gr. de mató o formatge fresc.

180 gr. de nata.

una cullerada de sucre avainillat.

125 gr. de sucre.

2  beines de vainilla

5 fulles de pasta filo.

dos cullerades de mantega desfeta.

formatge poma i pasta filo 010

EL.LABORACIÓ:

Folrem un motlle desmotllable de 26 cm de diàmetre, el suquem amb mantega.

Escalfem el forn a 180º.

Rentem les pomes , treiem el cor i les tallem a làmines, reservem.

Separem els rovells de les clares i batem les clares a punt de neu.

Barregem tots els altres ingredients, inclós la poma i finalment hi afegim amb cura les clares al punt de neu.

Ara folrem el motlle amb les làmines de pasta filo, cada una que hi posem , amb un raspall la pintem de mantega fosa. Deixem les fulles llargues per la part de dalt per poder cobrir el farciment.

Omplim amb el farciment i tapem amb la pasta filo.

Enfornem uns 50 o 60 minuts , o fins que la pasta estigui daurdad i cruixent.

Esperem que es refredi , per desmotllar-lo amb molta cura.

formatge poma i pasta filo 012