tiramisú 012Aquesta no es una recepta de tiramisú qualsevol……es la recepta del TIRAMISÚ en majúscules, la definitiva. Ja sabeu que de receptes de tiramisú n’està la xarxa plena i tothom en sap una que es boníssima i com que a mi m’agrada molt, n’he provat moltíssimes, pero després de fer aquesta , no penso canviar , l’he repetida moltíssimes vegades, a casa, en familia, per convidats , per portar a casa d’amics i el èxit es brutal.
tiramisú 011

Us he de dir que té una petita deificultat envers la majoria….no he utilitzat “melindros”, sino que he fet jo mateixa la base, pero val la pena , perquè es fàcil i canvia el gust i la qualitat del tiramisú.tiramisú 008

Anem a la recepta:

INGREDIENTS:

Per fer la base:

4 ous (clares i rovells separats)

4 cullerades d’aigua tèbia.

60 gr. i 65 gr. de sucre.

1 cullaradeta de sucre avainillat.

130 gr. de farina

1 cullerada de postres de llevat

Per fer la crema de mascarpone:

500 gr. de mascarpone.

2 ous.

75 gr. de sucre.

Altres ingredients:

1/4 de litre de cafè expresso.(pot ser descafeïnat)

un raig d’Amaretto

Cacao en pols.

Xocolata ratllada.

tiramisú 001

EL.LABORACIÓ:

Per fer la base:

1.-Muntem les clares , juntament amb l’aigua a punt de neu i hi afegim sense parar de batre els 60 gr. de sucre en pols.

2.-Muntem els rovells amb el sucre (65 gr.)i el sucre avainillat. Ho barregem amb molta cura amb les clares a punt de neu.

3.-Barregem la farina , el llevat i seguidament amb les mans…..si amb les mans…ho barregem amb els ous.

4.- Forn a 200º.

Ho posem en un motlle , rodó en el meu cas, que previament haurem engreixat amb mantega.

Al forn, uns 15 minuts, fem la prova de punxar-lo, abans de treure’l del forn.

5.- El deixem refredar , desmotllem i el partim en dos, ho pintem amb la barreja de cafè i Amaretto.

Per la crema de mascarpone:

1.- Barregem amb cura els ous, el mascarpone i el sucre. Vigilem de no batreu molt que no ens quedi molt líquid.

Posem una base del psatís, per sobre crema , una altra base , més crema per sobre  i també podem untar els costats.

Posem el cacau amb un colador per sobre i xocolata ratllada.

tiramisú 009