Aquesta no es una recepta de tiramisú qualsevol……es la recepta del TIRAMISÚ en majúscules, la definitiva. Ja sabeu que de receptes de tiramisú n’està la xarxa plena i tothom en sap una que es boníssima i com que a mi m’agrada molt, n’he provat moltíssimes, pero després de fer aquesta , no penso canviar , l’he repetida moltíssimes vegades, a casa, en familia, per convidats , per portar a casa d’amics i el èxit es brutal.
Us he de dir que té una petita deificultat envers la majoria….no he utilitzat “melindros”, sino que he fet jo mateixa la base, pero val la pena , perquè es fàcil i canvia el gust i la qualitat del tiramisú.
Anem a la recepta:
INGREDIENTS:
Per fer la base:
4 ous (clares i rovells separats)
4 cullerades d’aigua tèbia.
60 gr. i 65 gr. de sucre.
1 cullaradeta de sucre avainillat.
130 gr. de farina
1 cullerada de postres de llevat
Per fer la crema de mascarpone:
500 gr. de mascarpone.
2 ous.
75 gr. de sucre.
Altres ingredients:
1/4 de litre de cafè expresso.(pot ser descafeïnat)
un raig d’Amaretto
Cacao en pols.
Xocolata ratllada.
EL.LABORACIÓ:
Per fer la base:
1.-Muntem les clares , juntament amb l’aigua a punt de neu i hi afegim sense parar de batre els 60 gr. de sucre en pols.
2.-Muntem els rovells amb el sucre (65 gr.)i el sucre avainillat. Ho barregem amb molta cura amb les clares a punt de neu.
3.-Barregem la farina , el llevat i seguidament amb les mans…..si amb les mans…ho barregem amb els ous.
4.- Forn a 200º.
Ho posem en un motlle , rodó en el meu cas, que previament haurem engreixat amb mantega.
Al forn, uns 15 minuts, fem la prova de punxar-lo, abans de treure’l del forn.
5.- El deixem refredar , desmotllem i el partim en dos, ho pintem amb la barreja de cafè i Amaretto.
Per la crema de mascarpone:
1.- Barregem amb cura els ous, el mascarpone i el sucre. Vigilem de no batreu molt que no ens quedi molt líquid.
Posem una base del psatís, per sobre crema , una altra base , més crema per sobre i també podem untar els costats.
Posem el cacau amb un colador per sobre i xocolata ratllada.