Durant unes setmanes us vull presentar receptes amb tonyina, hi aniré intercalant una de dolça entremig…o sigui tonyina i la següent una dolça perque pogueu fer el plat i les postres.
El motiu de les receptes amb tonyina, es gràcies a ESPAI TONYINA. A traves d’un bon amic , un dia em va arribar a les mans una tonyina fresca esplèndida, no n’havia menjat mai de tant bona . Amb aquella tonyina vaig fer la recepta de Tonyina amb sèsam. Vaig tornar a posar-me en contacte amb ells , per aconseguir tonyina d’aquesta qualitat i em varen fer arribar una peça preciosa…i amb aquesta he fet unes quantes receptes , avui anem per la primera.
Aquesta recepta l’he tret del llibre ; CUINA AMB JOAN ROCA, del que també vaig treure la recepta del Cebiche, es un llibre genial, una font d’inspiració !!
INGREDIENTS:
1/2 Kg de tonyina tota en un tros .
Sèsam torrat.
Unes puntes de fulles d’enciam i escarola.
Per l’hummus:
200 gr. de cigrons cuits.
30 gr. del suc de la cocció dels cigrons.
25 gr. d’oli d’oliva.
una culleradeta petita d’oli de sèsam.
el súc d’una llimona.
sal i pebre.
Salsa de soja:
60 gr. de soja
60 gr. d’oli
una cullerada de postres de sucre.
EL.LABORACIÓ:
1.- Per l’hummus, triturem tots els ingredients, si els cigrons son de pot , podeu afegir-hi el suc del pot, o sino brou vegetal.
Mentres triturem afegim l’oli d’oliva, ha de quedar una textura de puré espès. Un cop triturat ho salpebrem al nostre gust.
2.- Marquem la tonyina sencera en una paella, per tots els costats, que s’enrossegi per fora i quedi crua per dins, reservem i deixem refredar. Quan estigui freda la laminem.
3.- Per la salsa de soja batem amb les varilles manuals els ingredients.
4.- Escalfem el hummus, el posem en una safata i a sobre els talls de tonyina, hi posem la salsa de soja per sobre i un moment al gratinador del forn, perque agafi temperatura , pero sense coure més.
Afegim el sèsam i les fulles verdes i ja ho podem servir.
Moltes gràcies a ESPAI TONYINA.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
M ‘agrada molt com expliqueu les vostres receptes Sempre em doneu idees!!! Moltes gràcies!!!
Moltíssimes gràcies Núria, m’agrada veure que algú se’n aprofita, i en treu suc. Una abraçada !!!!