cake de carbassa i anous 005Aquesta es una recepta que preten ser sana , sana…ja sabeu el que està de moda, sense gluten, sense sucre, sense productes  d’origen animal….en aquest mon de la cuina, blocs, restaurants, receptes hi ha de tot…i a mi m’agrada tot, sobretot provar, investigar, llegir, cuinar i al final de tot menjar-m’ho !!!!

Vaig voler provar una recepta d’aquest tipus, primer perque em venia de gust i segón perque vaig anar a pagès i la gent de pagès son molt generosos , pero molt !!! i com que tenien carbasses me’n varen regalar tota una colla, així que vaig incorporar-hi també la carbassa. Gràcies als del Solédesposada !!!!

cake de carbassa i anous 003Quan vaig tenir-lo fet…em vaig arrepentir de tant light i hi vaig afegir una cobertura de mascarpone…només es per pecar una mica…

I ara de cara a la recepta:

INGREDIENTS:

Farciment de canyella:

160 gr. de nous.

2 cullerades soperes de xarop d’auró.

2 cullerades soperes de sucre moré.

2 culleradetes de cafè de canyella.

Cake:

320 gr. de farina d’espelta.

2 culleradetes de llevat en pols.

mitja culleradeta de sal.

ratlladura de nou muscada.

1 culleradeta de canyella.

300 gr. de puré de carbassa.

70 gr. d’oli d’oliva.

2 cullerades de llet d’atmella o de soja.

2 culleradetes d’extracte de vainilla.

1 ou

125. gr. de xarop d’auró.

Cobertura:

100 gr. de formatge mascarpone.

25 gr. de sucre.

ratlladura d’una taronja.

un raig de cointreau  ( o algún licor dolç )

 

 

EL.LABORACIÓ:

Escalfeu el forn a 180º, poseu-hi la carbassa a trossos, fins que veiu que estigui cuita. Una mitja hora. També la podeu fer al vapor. Un cop cuita la tritureu amb un minipimer.

Barregeu tots els ingredients del farciment i els reserveu.

En una bol gran , tamiseu la farina, el llevat i la sal. Afegiu la nou muscada i la canyella.

Barregeu-hi el puré de carbassa, l’oli, la llet, vainilla, l’ou, i el xarop d’auró.

Quan estigui barrejat, poseu en un motlle de plum- cake, la meitat de la massa, llavors hi exteneu el farciment, amb un ganivet feu un zig-zag, cobriu-ho amb la massa restant.

Enfornem durant 45 minuts al forn a 175º o fins que ens surti net l’escuradents.

Deixem reposar , desmotllem i quan estigui fred , hi afegim la cobertura de mascarpone , amb el sucre, la ratlladura de taronja i el licor barrejat.

cake de carbassa i anous 001Un resultat espelendid!!! i si no hi poseu el licor a la cobertura especialment bo per berenar els nens!!!.

QUE VAGI DE GUST.