Aquesta es una recepta que preten ser sana , sana…ja sabeu el que està de moda, sense gluten, sense sucre, sense productes d’origen animal….en aquest mon de la cuina, blocs, restaurants, receptes hi ha de tot…i a mi m’agrada tot, sobretot provar, investigar, llegir, cuinar i al final de tot menjar-m’ho !!!!
Vaig voler provar una recepta d’aquest tipus, primer perque em venia de gust i segón perque vaig anar a pagès i la gent de pagès son molt generosos , pero molt !!! i com que tenien carbasses me’n varen regalar tota una colla, així que vaig incorporar-hi també la carbassa. Gràcies als del Solédesposada !!!!
Quan vaig tenir-lo fet…em vaig arrepentir de tant light i hi vaig afegir una cobertura de mascarpone…només es per pecar una mica…
I ara de cara a la recepta:
INGREDIENTS:
Farciment de canyella:
160 gr. de nous.
2 cullerades soperes de xarop d’auró.
2 cullerades soperes de sucre moré.
2 culleradetes de cafè de canyella.
Cake:
320 gr. de farina d’espelta.
2 culleradetes de llevat en pols.
mitja culleradeta de sal.
ratlladura de nou muscada.
1 culleradeta de canyella.
300 gr. de puré de carbassa.
70 gr. d’oli d’oliva.
2 cullerades de llet d’atmella o de soja.
2 culleradetes d’extracte de vainilla.
1 ou
125. gr. de xarop d’auró.
Cobertura:
100 gr. de formatge mascarpone.
25 gr. de sucre.
ratlladura d’una taronja.
un raig de cointreau ( o algún licor dolç )
EL.LABORACIÓ:
Escalfeu el forn a 180º, poseu-hi la carbassa a trossos, fins que veiu que estigui cuita. Una mitja hora. També la podeu fer al vapor. Un cop cuita la tritureu amb un minipimer.
Barregeu tots els ingredients del farciment i els reserveu.
En una bol gran , tamiseu la farina, el llevat i la sal. Afegiu la nou muscada i la canyella.
Barregeu-hi el puré de carbassa, l’oli, la llet, vainilla, l’ou, i el xarop d’auró.
Quan estigui barrejat, poseu en un motlle de plum- cake, la meitat de la massa, llavors hi exteneu el farciment, amb un ganivet feu un zig-zag, cobriu-ho amb la massa restant.
Enfornem durant 45 minuts al forn a 175º o fins que ens surti net l’escuradents.
Deixem reposar , desmotllem i quan estigui fred , hi afegim la cobertura de mascarpone , amb el sucre, la ratlladura de taronja i el licor barrejat.
Un resultat espelendid!!! i si no hi poseu el licor a la cobertura especialment bo per berenar els nens!!!.
QUE VAGI DE GUST.
ha d’estar boníssim!!
Gràcies pel comentari Mercè. Ara a fer-la!!!! Un petó.
IMPORTANT – Hola! Amb l’única intenció d’ajudar, us vull comentar que la farina d’espelta du gluten, podria fer mal als celíacs. Per la resta boníssim, el provaré, segur!
Moltes gràcies pel comentari, y per l’informació, desconec les farines que son aptes per celiacs y si el resultat fora el mateix, pero segur que es pot trovar alguna que també resulti. Petons.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.