caramels de cafe amb llet 005La d’avui es una entrada especial, especial per varies coses.

Primer perquè no havia fet mai caramels.

Segón perque es tracta de participar en un Repte “Tia Alia”, no sóc gaire aficinada a  participar en reptes o en actes col.lectius dels blocs, sobretot per falta de temps, pero aquest cop l’organitzadora era la Virgínia de Sweet & Sour,que es un bloc preciós amb unes receptes meravelloses, unes fotos profesionals i ella una persona encantadora, així que em vaig animar .  Mireu el bloc!!!

La proposta era una recepta dolça i una de salada, em vaig animar tant que li vaig prometre que les faria les dues, pero la salada era amb “centollo”, i aqui a Solsona no arriben aquestes coses taaaaaaaaaaant de mar….així que només he fet el dolç…..

Les receptes formen part d’un receptari dels anys 70 de la Tia Alia , tia de Carmen, que es la organitzadora de tot aquest embolic.

unnamed1Aqui podeu veure la recepta original , del receptari.

I a continuació la meva, lleument modificada i maquejada.

caramels de cafe amb llet 001

INGREDIENTS:

1 litre de llet.

1/4 de kg. de sucre.

2 cafès expresso.

1 cullerada sopera de glucosa.

cobertura de xocolata blanca.

cobertura de xocolata negra.

caramels de cafe amb llet 008

 

EL.LABORACIÓ:

Poseu la llet i el sucre i el cafè en un pot al foc, que vagi bullint…poc a poc…i amb molta paciència. Tarda molt  temps a espessir, pero si no teniu temps no hi ha problema, podeu parar i tornar quan us convingui. quan veigueu que està espès, hi afegiu la cullerada de glucosa. Ha d’estar molt espès perque quan estigui fred han de tenir la textura suficient per poder-los tallar.

Els primers que vaig fer em varen quedar deliciosos, pero tenien un problema….els vaig embolicar amb paper de celofana i a més de bons eren preciosos….pero ai!!! s’enganxaven al paper….així que vaig decidir banyar-los amb xocolata. si sols eren bons amb xocolata , ja us ho podeu imaginar!!!!!!!

O sigui resumint, quan estiguin freds, els talleu, i amb unes pinces els sumergiu en la cobertura de xocolata (desfeta, eh!!), blanca , negra o amb llet i els deixeu sobre una reixa que s’escorrin.

caramels de cafe amb llet 011El resultat es un PECAT!!!!!!!!!!!!!!!!!