La d’avui es una entrada especial, especial per varies coses.
Primer perquè no havia fet mai caramels.
Segón perque es tracta de participar en un Repte “Tia Alia”, no sóc gaire aficinada a participar en reptes o en actes col.lectius dels blocs, sobretot per falta de temps, pero aquest cop l’organitzadora era la Virgínia de Sweet & Sour,que es un bloc preciós amb unes receptes meravelloses, unes fotos profesionals i ella una persona encantadora, així que em vaig animar . Mireu el bloc!!!
La proposta era una recepta dolça i una de salada, em vaig animar tant que li vaig prometre que les faria les dues, pero la salada era amb “centollo”, i aqui a Solsona no arriben aquestes coses taaaaaaaaaaant de mar….així que només he fet el dolç…..
Les receptes formen part d’un receptari dels anys 70 de la Tia Alia , tia de Carmen, que es la organitzadora de tot aquest embolic.
Aqui podeu veure la recepta original , del receptari.
I a continuació la meva, lleument modificada i maquejada.
INGREDIENTS:
1 litre de llet.
1/4 de kg. de sucre.
2 cafès expresso.
1 cullerada sopera de glucosa.
cobertura de xocolata blanca.
cobertura de xocolata negra.
EL.LABORACIÓ:
Poseu la llet i el sucre i el cafè en un pot al foc, que vagi bullint…poc a poc…i amb molta paciència. Tarda molt temps a espessir, pero si no teniu temps no hi ha problema, podeu parar i tornar quan us convingui. quan veigueu que està espès, hi afegiu la cullerada de glucosa. Ha d’estar molt espès perque quan estigui fred han de tenir la textura suficient per poder-los tallar.
Els primers que vaig fer em varen quedar deliciosos, pero tenien un problema….els vaig embolicar amb paper de celofana i a més de bons eren preciosos….pero ai!!! s’enganxaven al paper….així que vaig decidir banyar-los amb xocolata. si sols eren bons amb xocolata , ja us ho podeu imaginar!!!!!!!
O sigui resumint, quan estiguin freds, els talleu, i amb unes pinces els sumergiu en la cobertura de xocolata (desfeta, eh!!), blanca , negra o amb llet i els deixeu sobre una reixa que s’escorrin.
Retroenllaç: RETO “TIA ALIA”. CARAMELOS DE CAFÉ CON LECHE -TXANGURRO. | Sweet And Sour
I tant que son un pecat i amb aquesta cobertura de xocolate un pecat dels grossos. Petons.
Moltes gràcies pel comentari, Laura. Vaig repetir-los i tot….i no en va eudar ni un!!! petons.
qué preciosidad de caramelos, lo del chocolate me ha encantado, enhorabuena, me quedo en tu precioso blog, besos
Muchas gracias Carmen. no sé si quedaron preciosos, pero te puedo decir que eran bunenísimos…digo eran , porque ya no queda ninguno y eso que los repetí. jajaja, un beso.
Una versión estupenda de esta fantástica receta de caramelos de café…no he podido participar esta vez pero me lo estoy pasando genial viendo todas las recetas.
Un besote,
Y mejor si los pruebas, son deliciosos…muchas gracias por tu comentario . Besos!!!