Aquestes postres us juro que són de restaurant , pero fet a casa…o sigui que els que us vinc a dir , es que el dia que tingueu convidats feu-la…es quedaran amb la boca oberta quan vegin la presentació i després amb la boca oberta de lo bo que està!!!!
I a la vegada he volgut fer unes postres amb productes d’aquí del Solsonès , que en tenim de molt bons!!! Per un costat les pomes de muntanya de St. LLorenç de Morunys, els formatges Valette , també de St. Llorenç , i atmetlles de collita pròpia….que us sembla…tot d’aqui de casa nostra.
Ahhh i ho podeu trovar a Fruits Taribó, ja us ho he dit alguna vegada, l’Albert a part de ser encantador, té de tot i més !!!
També dir-vos que la recepta es de la Carme Ruscalleda, m’agrada molt el seu estil de cuina i a més a més es dona, o sigui que té un plus per conectar amb ella.
La recepta té 4 parts, pero no us espanteu que es molt fàcil!!!
Per 4 persones , de carquinyolis us en sobrarà, pero els podeu guardar en una capsa hermètica.
PURÉ DE POMA:
4 pomes , jo hi vaig posar dos Golden i dos Fuji.
Les poseu en una bandeja al forn a 160º, 45 minuts o quan veigueu que estan gairebé desfetes.
Un cop fredes les peleu en treieu el cor i les xafeu amb una forquilla.
FORMATGE:
Talleu el formatge en daus.
CARQUINYOLIS:
1 ou. 40 m. de llet. 150 gr de farina. 75 gr. d’avellanes torrades. 75 gr. d’atmetlles torrades. 50 gr. d’atmetlles en pols. mig sobre de llevat Royal. 1 rovell d’ou. 125 gr. de sucre. la ratlladura d’una llimona. canyella en pols. un raig d’anís.
Barregeu l’ou, la llet i el sucre amb les varetes elèctriques, i amb les mateixes varetes amb la velocitat més baixa, aneu incorporant la farina i el llevat tamissats.
Després amb una cullera , hi barregeu l’atmetlla en pols, la ratlladura de llimona, la canyella i el raig d’anís.
Tritureu les atmetlles i avellanes, a trossets i afegiu-los a la massa.
Esteneu la massa sobre un paper d’anar al forn i pinteu-la amb el rovell d’ou.
Tindrem el forn a 190º i li deixarem 1/4 d’hora. Treiem del forn deixem que es refredi una mica i tallem els carquinyolis en làmines primes . Els posem plans i altre cop al forn a 140º uns 20 minuts o quan veieu que estan de color daurat.
CREMA DE VAINILLA:
200 ml. de llet. 1 beina de vainilla. 50 gr. de sucre. una cullerada de Maizena.
Arrenqueu el bull amb la llet , el sucre i la beina de vainilla oberta pel mig , afegiu la cullerada de maizena remenant que no s’agrumulli (després ho colarem). ho deixem reposar 24 hores a la nevera i ho colem.
Fem una quenelle amb el puré de poma, hi recolcem un parell de carquinyolis , posem els trossets de formatge drets i una mica de crema de vainilla.
Saludable, de proximitat i molt bo!!!!
Ufff mare meua, que bona pinta!!!!! 🙂
Bona pinta i molt bo!!!!