Avui una recepta remasteritzada.
Pel dinar de Pasqua vaig fer una recepta de la Ruscalleda, ella la presentava amb cèrvol, i jo la vaig fer amb filet de vedella, pero la resta vaig seguir les seves passes al peu de la lletra. Va resultar boníssima, pero era molt el.laborada , i hi havien molts passos a seguir, encara que no eren dificils.
Com que estava tant bo, vaig aprofitar les idees generals, les he simplificat , i he convertit elcèrvol en un filet de porc i la salsa ràpida i fàcil.
INGREDIENTS:
Un filet de porc.
Dos pomes.
Una ceba.
Oporto, Calvados.
sal, pebre, oli, sucre, maicena.
EL.LABORACIÓ:
Posem en una casola oli, quan estigui calent, hi posem el filet i el daurem per totes bandes, a foc fort, sense que se’ns cogui per dins. Reservem.
Tallem les pomes a vuitens, les posem en un pot, les cobrim d’aigua i hi afegim 150 gr. de sucre, les fem bullir sense que s’espatllin. Colem, reservem les pomes i el suc.
Posem el xarop (aigua i el sucre) que ens ha quedat de coure les pomes i hi afegim la mateixa quantitat de Calvados (aiguardent feta de sidra de poma o pera).
En una paella , posem oli i coem la ceba tallada petita, a foc molt suau, quan estigui gairebé cuita hi afegim un raig generós d’Oporto , deixem reduir i hi tirem el xarop amb Calvados, reduim una mica i com que quedarà clara , hi posem una culleradeta de postres de maizena per espessir, remenem que no faci grumulls la maizena, i ja tenim la salsa feta.
Posem al forn fort, 10 minuts, el filet i la poma.
Servim tallat i acompanyat de la salsa.
Boníssima combinació.
Moltes gràcies Marina !!!!!
Leo,he fet el plat sense calvados perque no en tenia….i tot i així el plat m’ha quedat boníssim! Els meus fills els hi ha encantat!
Moltes gràcies Albina. Me’n alegro que us hagi agradat ¡¡¡