dinar de pasqua 024Ja ha passat més d’una setmana del dinar de Pasqua i encara no m’havia donat temps de fer una entrada al bloc.

Serà una entrada atípica, primer perquè es un dinar, segón, perquè les fotos no tenen gaire qualitat (estan fetes a la taula amb presses) , perquè no hi ha fotos de tots els plats i tampoc receptes d’alguna…o sigui una entrada a mitges, pero amb bona voluntat o millor dit amb vlountat de donar-vos idees per un àpat de festa lluminos , bo , divertit…

Com sabeu tots els que ens agrada cuinar, aixó porta una feinada molt gran i a més a més si el dinar es per molta colla, com passa a casa meva, doncs encara més feina, si a més a més has de fer fotos, servir, estar per la familia, convidats….doncs em vaig descuidar de fer les fotos dels plats principals , la carn i el peix….així que els hauré de repetir, hahhah.

així que us posaré les fotos dels entrants i algunes receptes, a veure si us agrada.

dinar de pasqua 2014

El primer entrant va ser un joc, molt divertit , vaig servir 5 tastets de cremes i es tractava d’endevinar de que estaven fetes.

dinar de pasqua 030N’hi havia 3 de fredes i 2 de tèbies.

 

Els ingredients son per quatre persones, tret del llibre de la Mei Hofmann, us poso les seves quantitas, jo sincerament ho vaig fer a ull, tastant els gustos i afegint si em semblava més o menys quantitat dels ingredients.

Les fredes :

Gaspatxo de maduixes:

150 gr. de maduixes.

20 ml. de vinagre de poma.

50 ml. d’agua.

un pols de sal.

20 ml. d’oli.

Iogurt i cogombre:

150 gr. de iogurt descremat.

100 gr. de cogombre (pelat).

una culleradeta de sesam.

sal i pebre blanc.

Pinya colada:

200 ml. de suc de pinya natural.

50 ml. d’aigua de coco.

rom, sal i pebre blanc.

Les tres es fan iguals, es trituren els ingredients i es cola, que quedi molt fi.

I les tèbies:

Pesols:

200 gr. de pesols naturals.

30 g. de patata.

aigua , sal i menta fresca

Es fa bullir 15 minuts, es tritura amb la mateixa aigua de la cocció s’hi afegeix la menta fresca i el pebre. i ho colem.

Turró salat:

40 gr. d’atmetlla triturada torrada.

100 ml. de caldo d’au.

100 ml. d’aigua.

sal i pebre.

Triturem i colem.

Ja ho veieu uns gustos molt diferents, especials i bons….va ser molt divertit , perque amb persones de totes les edats hi havia gustos per a tot ¡¡¡¡

dinar de pasqua 20141

El segon entrant va ser , una culleradeta amb pebrot marinat, un musclo i gelat de safrà.

No us poso la recepta perque , després de tota la feina, no era excesivament bo i amb tantes coses bones per fer no cal que ens posem a fer quelcom que no ens agradi massa.

dinar de pasqua 20142El següent GUACAMOLE AMB BLAT DE MORO TORRAT.

Aquest si que us poso la recepta, boníssim ¡¡¡¡¡:

2 alvocats.

3 tomaquets petitons d’enramar.

1 llima.

sal i tabasco.

blat de moro torrat.

Partim els alvocats per la meitat i en reservem una meitat al congelador. Amb una ma de mortes xafem la resta dels alvocats, hi afegim el tomaqeust a trossets petits , el suc  i la ratlladura de llima , sal una mica de tabasco i ho remenem .

Per servir posem una mica de blat de moro torrat a la base del plat, a sobre el guacamole i per sobre alvocat que tenim al congelador ratllat.

dinar de pasqua 20143

I l’últim entrant era tebi, POP AMB CREMA DE PATATA , aquest  també molttttttt recomanable .

Feu una crema de patata amb patates bullides xafades, hi barregeu , crema de llet, sal i pebre.

Bulliu el pop el dia abans, un cop fred el talleu a rodanxes, i abans de servir el passeu per la paella, amb una mica d’oli, sal , pebre negre i molt pebre vermell dolç.

Serviu-ho en una copa, amb el pop, a sobre la crema de patata i acabeu-ho amb dos talls de pop.

dinar de pasqua 037El segon plat i el tercer no tinc fotos (quin desastre), només us explico que eren:

Caldereta de rap i marisc.

Tacs de vedella , amb poma , atmetlles i un fons de calvados.

I per postres LEMONES:

dinar de pasqua 20144Totes casolanes, les figures també ¡¡¡¡¡

L’any que bé intentaré posar la recepta de la mona clàsica : pa de pessic d’atmetlla, mantega i gema, perque la pogueu fer abans de Pasqua.

dinar de pasqua 20145-001Aquesta mona que veieu tant original era per la meva fillola Leo, filla del meu germà Jaume, que es pintor. Una de les seves figures emblemàtiques en les seves pintures són les palmeres, i aquesta mona va voler ser un homenatge a ell.

Fins aqui tot el dinar ¡¡¡¡¡