Tenia ganes de fer una pastís de taronja, gairebé només per les fotos, no trobeu que les taronges son molt fotogèniques?.
Al final ha estat un pa de pessic amb gust de taronja cobert de taronges caramelitzades, el pa de pessic no es gaire dolç , pero les taronges de sobre li acaben de donar el toc entre dolç del sucre i amarg de la pela….DELICIÓS ¡¡¡¡
També he fet una barreja de taronges normals i taronges sanguines…més que res per la fotografia, pero igualment li dona un sabor espècial.
La mida del pastís es petit, l’he fet en un moltlle de 18 cm.
INGREDIENTS:
Per el pa de pessic:
150 gr. de mantega.
100 gr. de sucre.
un pols de sal.
3 ous.
175 gr. de farina.
1 cullerada de postres de llevadura Royal.
100 ml. de suc de taronja .
Ratlladura d’una taronja.
Vainilla.
Per les taronges caramelitzades:
2 taronges.
200. gr. de sucre.
EL.LABORACIÓ:
Barregem bé amb la màquina el sucre , la mantega i el pols de sal , fins que estiguin espumós.
Afegim un a un els ous, fins que quedi cremós.
Tamissem la farina i el llevat, i els afegim poc a poc a la massa , sense parar de barrejar.
I per últim , el suc de taronja, la ratlladura i la vainilla.
Remenem, i ho posem al motlle. 1/2 hora al forn a 180º.
Mentres tenim el pastís al forn, rentem les dos taronges, les tallem a rodanxes amb pela i tot, les posem en una cassola i les cobrim d’aigua, i afegim els 200 gr. de sucre i les deixem bullir 1/2 hora , igual que el pa de pessic. Colem i guardem el suc que quedi.
Deixem refredar el pa de pessic, els desmotllem i hi posem les taronges a sobre i amb un pinzell les pintem amb el suc que ens ha quedat de bullir-les.
Eh que té bona pinta?, doncs es deliciós¡¡¡¡¡
Bon pròfit¡¡¡¡
aquest pastís té una pinta que és massa!
Felicitats per aquest blog….
Moltes gràcies Mercè ¡¡¡¡
Quina xulada de pastís, amb taronges sanguines!
Bònic i bó ¡¡¡¡¡ Moltes gràcies ¡¡¡¡
Reblogueó esto en Celler-Adocse.