Després de les festes sembla que m’ha agafat mandra de cuinar i fer noves receptes i fotos pel bloc. He estat una mica parada aquest mes, pero torno a engegar amb ganes , amb força, amb noves receptes i amb nous instruments (que m’han portat els reis) .
I també dir-vos, que fa dos anys que em varen regalar el bloc, els meus fills, per reis, i em segueix fent la mateixa il.lusió que el primer dia, gràcies noies i noi ¡¡¡¡ un regal al que l’hi he tret molt de suc ¡¡¡¡
Aquest any també he tingut un regal pel bloc…..canviarà alguna cosa….el regal ha estat de la Mar., ja us en faré cinc cemptins més endavant ¡¡¡¡ pero de moment moltes gràcies Mar ¡¡¡¡¡¡
I ara anem pel pa. Aquest pa no requereix màquines , ni gairebé embrutar-vos les mans, simplement vol temps…pero no temps de dedicació, sino només temps d’espera. Fàcil molt fàcil ¡¡¡¡¡
L’heu de fer d’un dia per l’altre.
Com podeu veure a la foto , jo l’he fet en un recipient de Pirex, pero es pot fer en un recipient fondo que pugui anar al forn, de ceràmica ,de ferro…i tapar-ho. Jo com que no tenia tapa ho he fet amb paper d’alumini, pero molt millor amb recipients que tinguin tapa. (als reis també els havia demanat una cassola de ferro amb tapa…pero no me l’han portat…serà la propera compra ¡¡¡)
iNGREDIENTS:
300 gr. de farina de força.
100 gr. de farina d’espelta.
4 gr. de llevat fresc de pastisseria. (també hi ha llevat sec, mireu la proporció que correspongui al sobre)
un raig d’oli d’oliva.
una cullerada de postres de sal.
aigua tèbia.1/4 de litre.
EL.LABORACIÓ:
Desfem el llevat en l’aigua, i barregem tots els ingredients amb una cullera de fusta, en el mateix recipient que després courem el pa.
Ha de quedar una masa enganxosa, molla, si ens queda massa seca hi afegim més aigua. Ho tapem amb un drap i el deixem tota la nit , a la cuina a temperatura ambient. Entre 12 i 18 hores.
Posem farina a sobre del marbre de la cuina i hi tirem la massa , la pleguem en dos o tres plecs sobre ella mateixa (ja veureu que es elàstica i torna a la seva forma original).
Enfarinem un drap de cuina i hi emboliquem el pa. Hem de tornar a deixar que llevi altra vegada, entre 2 i 3 hores.
Mentres escalfem el forn a 225º, i hi posem a dins el recipient en el que courem el pa.
Treiem el recipient hi posem la massa, el tapem i el deixem coure uns 30 minut, destapem i el deixem uns 30 minuts més.
I ja veieu quina cosa més preciosa em va quedar ¡¡¡¡
Per la poca feina que porta ha quedat molt bé i amb una molla força esponjosa! el provaré!!
si, es fàcil i molt bo ¡¡¡¡
Que bo, Laura! A mi també m’agrada fer-ne, sense amassar. queda ben bo! L’únic que hi trobo a faltar és una crosta un pèl més gruixuda però vaja… si es menja al moment és ben cruixent! Petons
Relament, la crosta era gruixuda i cruixent ¡¡¡ a mi també m’agrada així ¡¡ petons¡¡¡¡