I de segon plat , aquest any el més clàssic a Catalunya, Pollastre farcit.
Ja sabeu el que diu la dita: “Qui té un amic té un tresor” i tenim un amic que es un tresorrrrr, a part de portar-nos productes de l’hort a l’estiu, aquest pollastre que veieu a la foto ens el ha regalat el nostre amic Lluis, criat per ell a pagès amb tot el carinyo del món . GRÀCIES LLUIS ¡¡¡¡¡¡.
I l’he acompanyat d’una tatin de poma amb ceba.
INGREDIENTS:
1 Pollastre grannnnn, com dèu mana.
Farciment:
2 pomes
un raig de conyac
1 llesca de pa
1 ou
15 prunes
50 gr. de pinyons.
sal i pebre.
Salsa:
3 cebes grans
2 pastanagues
1 branca petita d’apit
1 copa de vi dolç
un farcellet d’herbes aromàtiques
oli, perbre, sal
Tatin :
1 paquet de pasta brisa.
3 cebes grans.
25 gr. de mantega.
100 ml d’oporto
150 gr. de sucre
pebre negre, sal
EL.LABORACIÓ:
Barregem tots els ingredients del farcit en un bol.
Posem en una cassola gran al foc, oli i totes les verdures tallades a trossets, fins que quedin daurades, hi posem el vi dolç hi deixem que s’evapori. Hi afegim les herbes.
Salem i pebrem el pollastre , per dins i per fora. Farcim el pollastre , el cosim i lliguem les potes que quedi plegat. El coloquem sobre les verdures, el tapem , i l’hem de deixar coure unes 2 hores a foc suau, ja veureu que deixa anar molt de suc, doneu-li dos o tres voltes durant la cocció.
Comprovem si està cuit, punxant-lo , veurem si està tou. El passem en un recipient pel forn, si no teniu tapa, tapeu-lo amb paper d’alumni , tota la safata del forn. El tindrem al forn una hora més o menys, quan veiem que està daurat del tot.
Pasem la salsa pel colador xinés , hi coloquem la salsa en la safata que ho volguem servir i el pollastre a sobre.
Per fer la tatin sofregim la ceba, amb la mantega, hi tirem el vi , deixem que s’evapori, afegim les pomes tallades a daus , fins que estiguin tobes , pero que no es desfacin. Ho coloquem al motlle , ho tapem amb la pasta brisa i ho enfornem fins que la pasta estigui cuita, desmotllem i serà un acompanayment original pel pollastre.
Reblogged this on Celler-Adocse and commented:
Añade tus pensamientos aquí… (opcional)
Això si que és un pollastre Ben Cuinat i amb la poma ha d’estar bonissim , ets la millor , Salut i Bona Cuina , aquest estiu t’en portaré mès , però mès petits.
Moltes gràcies Dolors i LLuis ¡¡¡¡ amb el que em portis faé una recepta nova ¡¡¡¡ petons.