pollastre de nadal 005I de segon plat , aquest any el més clàssic a Catalunya, Pollastre farcit.

Ja sabeu el que diu la dita: “Qui té un amic té un tresor” i tenim un amic que es un tresorrrrr, a part de portar-nos productes de l’hort a l’estiu, aquest pollastre que veieu a la foto ens el ha regalat el nostre amic Lluis, criat per ell a pagès amb tot el carinyo del món . GRÀCIES LLUIS ¡¡¡¡¡¡.

pollastre de nadal 003I l’he acompanyat d’una tatin de poma amb ceba.
pollastre de nadal 008INGREDIENTS:

1 Pollastre grannnnn, com dèu mana.

Farciment:

2  pomes

un raig de conyac

1 llesca de pa

1 ou

15 prunes

50 gr. de pinyons.

sal i pebre.

Salsa:

3 cebes grans

2 pastanagues

1 branca petita d’apit

1 copa de vi dolç

un farcellet d’herbes aromàtiques

oli, perbre, sal

Tatin :

1 paquet de pasta brisa.

3 cebes grans.

25 gr. de mantega.

100 ml d’oporto

150 gr. de sucre

pebre negre, sal

pollastre de nadal 006

EL.LABORACIÓ:

Barregem tots els ingredients del farcit en un bol.

Posem en una cassola gran al foc, oli i totes les verdures tallades a trossets, fins que quedin daurades, hi posem el vi dolç hi deixem que s’evapori. Hi afegim les herbes.

Salem i pebrem el pollastre , per dins i per fora. Farcim el pollastre , el cosim i lliguem les potes que quedi plegat. El coloquem sobre les verdures, el tapem , i l’hem de deixar coure unes 2 hores a foc suau, ja veureu que deixa anar molt de suc, doneu-li dos o tres voltes durant la cocció.

Comprovem si està cuit, punxant-lo , veurem si està tou. El passem en un recipient pel forn, si no teniu tapa, tapeu-lo amb paper d’alumni , tota la safata del forn. El tindrem al forn una hora més o menys, quan veiem que està daurat del tot.

Pasem la salsa pel colador xinés , hi coloquem la salsa en la safata que ho volguem servir i el pollastre a sobre.

Per fer la tatin sofregim la ceba, amb la mantega, hi tirem el vi , deixem que s’evapori, afegim les pomes tallades a daus , fins que estiguin tobes , pero que no es desfacin. Ho coloquem al motlle , ho tapem amb la pasta brisa i ho enfornem fins que la pasta estigui cuita, desmotllem  i serà un acompanayment original pel pollastre.

pollastre de nadal 010Té bona pinta eh??????