crema de llagosta 006Aquesta crema, la podeu fer de llagosta, d’escamarlants, de gambes…..del crustaci que volgueu.

Fa molt de temps que no l’havia fet, pero al principi d’estar casada , el meu llibre de cuina era el de la Gloria Baliu…..cuantes receptes n’he fet  ¡¡¡ i totes amb èxit. Així que he recuperat aquesta crema.

crema de llagosta 001Ah….i la tassa també té una història. Es de porcelana de Limoges.

El meu avi Jaume Roure, tenia un cosí que durant la guerra civil es va exiliar a França i vivia a Limoges. Una vegada a l’any solia venia a Solsona a visitar-nos, i ens portava un obsequi de porcelana de Limoges, així que la meva mare té tasses, safates, plats….múltiples peces d’aquesta porcelana. Es maca oi???

crema de llagosta 008INGREDIENTS:

1 ceba gran.

1 patanaga.

1 trosset d’apit.

4 llagostes petites congelades. (una per cap, pero dependrà del tamany de la llagosta, les que jo he utilitzat són molt petites).

un raig de conyac.

un rovell d’ou .

40 gr. de mantega.

1 cullerada i mitja de farina d’arroç.

4 boques de bou de mar ja cuites, congelades.

 

EL.LABORACIÓ:

Posem en una cassola oli i sofregim la ceba , la pastanaga i l’apit, poc a poc.

Mentres tant en una olla posem aigua amb sal i fem bullir les llagostes durant 10 minuts.

Treiem les llagostes , reservem l’aigua. Les triem , pelant-les, i guardem la carn.

Afegim totes les closques i els caps al sofregit que teniem a la cassola, pugem el foc, fem una remenada i hi tirem un raig de conyac, i l’encenem. Quan s’apagui la flama, ho tirem a l’aigua que haviem cuit les llagostes. I Ho deixem bullir 2 hores.

Ho colem amb un colador xinés, i dins el colador amb la ma de morter xafem les closques , que despreguin el suc. Rectifiquem de sal. Ho posem a bullir i hi tirem una cullerada i mitja de farina d’arroç, per espesir.

Quan el treiem del foc , abans de servir , hi afegim la mantega i el rovell d’ou, ho batim amb energia , perque no se’ns cualli .

Posem els trossets de llagosta que teniem reservats al fons de la tassa. Oosem una boca de bou de mar  a cada tassa per fer maco i amb una gerra ho podem servir a la taula , comensal per comensal.

crema de llagosta 003

 

PRIMER PLAT DEL DINAR DE NADAL ¡¡¡¡¡¡¡