torrons roca 018Vaig fer una teula d’aquests torrons per fer un tastet, fer la foto i si sortien bons fer-los pel dinar de Nadal. Renoi ¡¡¡ han tingut un èxit espatarrant, des del qui m’ha demanat que els en hi fagi, els que se’ls han menjat paladejant-los o els que volen la recepta per fer-los ells mateixos.

Així que saltant-me el guió i l’ordre del dinar de nadal, passem dels aperitius a les postres.

Ja us he explicat que els llibres de cuina són la meva perdició  ( els de cuina i els altres , ah¡¡¡ i també les sabates…..hahaah), en tinc un de’n Jordi Roca del Celler de can Roca, del que he publicat la recepta : Soufle de poma dins una poma. I en aquest llibre hi ha una recepta de torrons de la que he canviat petites coses per adaptar-ho més al gust de casa i han sortit deliciosos.

torrons roca 001

INGREDIENTS:

Oli de girasol.

100 gr. d’atmetlles laminades.

1 gr. de sal.

150 gr.de praliné d’avellanes.

150 gr. de cobertura de xocolata negra.

50. gr. de mantega.

100 gr. de cobertura de xocolata amb llet.

A Solsona tots els ingredients els trobareu al Garric-Garrac

EL.LABORACIÓ:

Posem l’oli en una paella i fregim les atmetlles, que quedin torrades, les escorrem en paper de cuina. Hi posem un pols de sal.

En un bol barregem les atmetlles i el praliné. reservem.

Fonem al bany maria la cobertura de xocolata negra amb la mantega ,quan estigui desfeta la templem.

(Templar la xocolata: la tirem sobre el marbre de la cuina , l’anem movent amb una espàtula perque es refredi , per saber la temperatura, ens en posem una mica al llavi i ha de tenir la nostra temperatura, o sigui que no la trobem ni calenta ni freda, es fa molt ràpid, no us hi entretingueu massa.)

Sino la templem se’ns emblanquirà, pero estarà bona igual eh¡¡¡¡

Recollim la xocolata del marbre, amb l’espàtula i ja la tirem al bol que hi tenim les atmetlles i el praliné. Ho remmenem tot i ja podem posar-ho al motlle que volguem.

Refredem a la nevera .

Desmotllem i la cobrim ambcobertura de xocolata amb llet. Que també templerem, recollirem en un bol i la tirarem per sobre els torrons.

Si teniu dubtes pregunteu….aquests torrons els heu de fer SI O SI ¡¡¡¡¡¡¡

torrons roca 014