Ja estem de tornada . I altra volta com l’any passat , tinc molts carbassons, gràcies a tres hortelans amics , que em regalen els seus productes de l’hort. Aquesta entrada vol ser una forma de donar-els-hi les gràcies, no hi ha com els productes frescos, acabats de collir. Moltes gràcies, Ignacio, Jaume i LLuis ¡¡¡¡ Aquests canelons van per a vosaltres ¡¡¡¡¡
Al sopar d’estiu amb les meves amigues també els vaig fer, encara que llavors els carbassons i les albergínies, varen ser comprats, ara els he repetit , per fer les fotos i penjar-los al bloc i he de dir que encara son més bons ¡¡¡¡
La recepta es per una capsa de pasta de canelons El Pavo, els tradicionals de sempre. Digueu-me antigua o poc traçuda , pero la pasta precuinada no em dona el mateix resultat…
INGREDIENTS:
Una capsa de canelons El Pavo (20 unitats).
Una ceba grossa.
2 Albergínies.
3 Carbassons.
100 gr. de formatge ( tipus de formatge al vostre gust)
Nata líquida .
Oli.
Sal
Pebre.
Nou moscada.
EL.LABORACIÓ:
Posem una olla d’aigua al foc amb aigua i sal i quan bulli hi tirem les plaques dels canelons d’una a una, remenem suaument i deixem que bullin 15 minuts. Colem i els posem en aigua freda, tornem a colar-los i els estenem d’un a un sobre draps nets , que es refredin .
Mentres fem el farcit dels canelons: posem en una paella gran, un bon raig d’oli, tallem la ceba ben petita i la deixem que es vagi coient a foc suau.
Traiem la pela de les albergínies, tota sencera, i les tallem a daus petitons, les afegim a la ceba.
Mentres, es van coient la ceba i les albergínies, pelarem els carbassons, pero en aquest cas, no els hi traurem tota la pela només a tires, deixant més o menys la meitat de la pela. Els tallem a daus petitons i ho afegim a la ceba i les albergínies que ja estaran una mica cuites.
Quan veiem que està cuit,(ha de quedar una mica desfet), hi afegim els trossets de formatge, jo ho he fet amb feta , amb parmesà….podeu fer-ho amb el que més us agradi o algún troç que tingueu a la nevera.
Ho salpebreu i hi afegiu una mica de nou moscada ratllada, remenem i hi posem una raig de nata líquida per lligar-ho tot i que ens sigui més facil de farcir la pasta.
Deixem que es refredi.
i amb una cullera , farcim la pasta i els enrotllem.
Tindrem la safata a punt que volguem posar al forn , amb trossets de mantega al fons, perque no se’ns enganxin els canelons. i els anem colocan a mida que els enrotllem.
Ara es l’hora de fer la beixamel:
INGREDIENTS.
Mantega, farina, sal, llet i nou moscada.
EL.LABORACIÓ:
Posem en una paella un bon troç de mantega, deixem que es desfaci, hi tirem més o menys la mateixa quantitat de farina, remenem que es cogui una mica la farina, i llavors anem afegin la llet ( que estarà a temperatura ambient), poc a poc i sense parar de remenar , perque no se’ns facin grumulls, afegim la sal i la nou moscada. Quan tinguem l’espessor que volem ja estarà feta.
Els posem al forn, amb foc fort a dalt i baix i quan la beixamel estigui daurada, ja els tindrem a punt ¡¡¡¡
No són canelons de festa major…pero us agradaran molt, n’estic segura.
Boníssima proposta de canelons, i amb productes de qualitat ja no tenen rival!! Petons
Gràcies Marina, a Solsona han tingut molt d’èxit ¡¡¡¡ es nota que tenim carbassons ¡¡¡. Petons.
Reblogueó esto en Celler-Adocse.