canelons de l'hort 028Ja estem de tornada . I altra volta com l’any passat , tinc molts carbassons, gràcies a tres hortelans amics , que em regalen els seus productes de l’hort. Aquesta entrada vol ser una forma de donar-els-hi les gràcies, no hi ha com els productes frescos, acabats de collir. Moltes gràcies, Ignacio, Jaume i LLuis ¡¡¡¡ Aquests canelons van per a vosaltres ¡¡¡¡¡

Al sopar d’estiu amb les meves amigues també els vaig fer, encara que llavors els carbassons i les albergínies, varen ser comprats, ara els he repetit , per fer les fotos i penjar-los al bloc i he de dir que encara son més bons ¡¡¡¡

La recepta es per una capsa de pasta de canelons El Pavo, els tradicionals de sempre. Digueu-me antigua o poc traçuda , pero la pasta precuinada no em dona el mateix resultat…

canelons de l'hort 026

INGREDIENTS:

Una capsa de canelons El Pavo (20 unitats).

Una ceba grossa.

2 Albergínies.

3 Carbassons.

100 gr. de formatge ( tipus de formatge al vostre gust)

Nata líquida .

Oli.

Sal

Pebre.

Nou moscada.

EL.LABORACIÓ:

Posem una olla d’aigua al foc amb aigua i sal i quan bulli hi tirem les plaques dels canelons d’una a una, remenem suaument i deixem que bullin 15 minuts. Colem i els posem en aigua freda, tornem a colar-los i els estenem d’un a un sobre draps nets , que es refredin .

canelons de l'hort 003Mentres fem el farcit dels canelons: posem en una paella gran, un bon raig d’oli, tallem la ceba ben petita i la deixem que es vagi coient a foc suau.

Traiem la pela de les albergínies, tota sencera, i les tallem a daus petitons, les afegim a la ceba.

Mentres, es van coient la ceba i les albergínies, pelarem els carbassons, pero en aquest cas, no els hi traurem tota la pela només a tires, deixant més o menys la meitat de la pela. Els tallem a daus petitons i ho afegim a la ceba i les albergínies que ja estaran una mica cuites.

canelons de l'hort 004Quan veiem que està cuit,(ha de quedar una mica desfet), hi afegim els trossets de formatge, jo ho he fet amb feta , amb parmesà….podeu fer-ho amb el que més us agradi o algún troç que tingueu a la nevera.

Ho salpebreu i hi afegiu una mica de nou moscada ratllada, remenem i hi  posem una raig de nata líquida per lligar-ho tot i que ens sigui més facil de farcir la pasta.

Deixem que es refredi.

i amb una cullera , farcim la pasta i els enrotllem.

canelons de l'hort 008Tindrem la safata a punt que volguem posar al forn , amb trossets de mantega al fons, perque no se’ns enganxin els canelons. i els anem colocan a mida que els enrotllem.

canelons de l'hort 022

Ara es l’hora de fer la beixamel:

INGREDIENTS.

Mantega, farina, sal, llet i nou moscada.

EL.LABORACIÓ:

Posem en una paella un bon troç de mantega, deixem que es desfaci, hi tirem més o menys la mateixa quantitat de farina, remenem que es cogui una mica la farina, i llavors anem afegin la llet ( que estarà a temperatura ambient), poc a poc i sense parar de remenar , perque no se’ns facin grumulls, afegim la sal i la nou moscada. Quan tinguem l’espessor que volem ja estarà feta.

canelons de l'hort 020Els posem al forn, amb foc fort a dalt i baix i quan la beixamel estigui daurada, ja els tindrem a punt ¡¡¡¡

No són canelons de festa major…pero us agradaran molt, n’estic segura.

canelons de l'hort 016