foto (4) Avui us explicaré una recepta de la Mª Angels, la meva companya d’esports i de curses, pero a la vegada que compartim esports , com que no callem mai mentres correm o juguem al pitch& putt ( a la piscina, amb el cap dins l’aigua no podem parlar), compartim també receptes, i algún que altre curs de cuina.foto Aquest pastís la fet la Mª Angels amb una recepta del blog “cuinaperllaminers”, pero fent un pa de pessic que varem apendre en un curs de mones, que varem fer a casa de la Marta i que va impartir el Toni, un pastisser molt profesional , que ens va ensenyar a fer mones de dalt a baix ¡¡¡¡. I canviant els pressecs per albercrocs.

Les fotos també les ha fet la Mª Angels, així que avui l’únic que faig jo es escriure la recepta.foto (2) Primer de tot explicaré el pa de pessic, que com us he dit abans es un pa de pessic que serveix per múltiples tortades, bases, mones…..

PÀ DE PESSIC:

Ingredients per 2 pans sencers:

3 ous

3 rovells.

150 gr. de sucre.

ratlladura de 1/2 llimona.

3 clares d’ou.

50 gr. de sucre.

un pessic de sal.

175. gr. de farina normal

25 gr. de maizena. 50 gr. de farina d’atmetlla.

El.laboració:

Tindrem el ous a temperatura ambient. batirem 3 ous sencers, 3 rovells, la ratlladura de la llimonna i el 150 gr. de sucre , fins que doblin el seu tamany. Reservem.

Netegem el bol de la batidora i hi posem les 3 clares d’ou els 50 gr. de sucre i un pessic de sal i les muntem al punt de neu. Reservem.

Tamissem les farines .

I ho barregem AMB LES MANS, primer els rovells amb les farines i després les clares amb molta cura de dalt a baix.

Tindrem el forn preescalfat a 180º, per dalt i per baix. Omplirem els moltllos 3/4 parts i enfornarem 1/2 hora.

Un cop fred el tallem per fer la base del pastís. i el que ens sobra el podem congelar perfectament per una altra el.laboració.
foto (3)MOUSSE DE IOGURT:

Ingredients: 

3 iogurts grecs.

250 gr. de nata líquida.

65 gr. de sucre.

3 albercrocs.

4 fulles de gelatina.

El.laboració:

Posem en remull les fulles de gelatina. Montem la nata a mitges i la guardem a la nevera. Barregem els iogurts i el sucre, i la gelatina que haurem escorregut i desfet amb escalfor , al foc o al microones, quan ho tinguem barrejat hi afegim la nata i els albercrocs tallats a trossets.

COMFITURA D’ALBERCROCS.

Ingredients:

250 gr. d’albercrocs.

30 gr. de sucre.

2 fulles de gelatina.

El.laboració:

Posem la gelatina en aigua.

Triturem els albercrocs amb el sucre . Hi afegim la gelatina escoreguda i desfeta. Barregem .

MUNTATGE:

Posem la base del pa de pessic, a sobre la comfitura d’albercrocs, guardem al congelador , mentres tant prepararem la mousse de iogurt. 

Treurem el pastis del congelador i hi afegirem la mousse de iogurt.

Guardem a la nevera un minim de 2 hores o al congelador , que ens serà molt més fàcil de desmotllar, i quan el treiem el guarnim amb trossos d’albercorcs.

Oi que té bona pinta?????? Refrescant i “sembla” que no ha d’engreixar gaire…….

Advertisements