Aquest plat va ser el primer del sopar d’estiu amb les amigues.
I també va tenir molt d’èxit, primer de tot perque estava molt bò i després perquè la majoria no havien provat la quinoa.
La quinoa es un cereal (encara que no exactament un cereal a la manera clàsica), conreat a sudamèrica. Té moltes propietats nutricionals , doncs té tots els 8 aminoàcids essencials per l’esser humà i un equilibri excepcional entre les proteines, grasses i carbohidrats, totes aquestes propietats fan que sigui molt bò per la salud.
El que vaig fer servir per aquesta recepta el vaig comprar a Solsona a Cal Tarralló, es de cultiu ecològic i boníssim¡¡¡¡¡¡¡¡
A vegades el faig calent com en aquesta ocasió o també es pot fer fred en amanida.
INGREDIENTS:
Quinoa, oli, sal, pebre i verdures.
EL.LABORACIÓ:
Primer de tot rentem la quinoa amb abundant aigua, posem aigua amb sal i un raig d’oli al foc i quan bulli hi tirem la quinoa. Ja veureu que en uns 10 minuts està cuita, es veu perque els grans s’obren. La colem i reservem.
En una cassola , posem oli que ens cobreixi el cul, i anem coient les verdures tallades , anan-les incorporant per ordre de cuita o sigui primer les que costen més i al final les que es couen amb més facilitat.Les salem i palpebrem. Si ens queda sec, jo hi afegeixo una mica d’aigua. Fins que queden cuites al dente, no les deixeu massa perque llavors es desfan i no queda tant maco ni tant bò.
En aquest cas hi vaig posar: carbassa, pebrot vermell, espàrrecs, porro, pastanagues, xampinyons, bròquil, carbassó , albergínia i ceba. pero hi podeu posar les que més us agradin o les que tingueu a la nevera.
Quan tinguem les verdures al punt, hi incoporem la quinoa que tindrem cuita. Remenem , i ja podem emplatar.
La salsa que veieu a la vora del plat es l la salsa de les patates braves de la rau, .
Un primer plat, sà, bò i econòmic ¡¡¡¡¡
Quina bona pinta que fa. Aquest l’hauré de fer, a nosaltres ens agrada molt le quinoa.
el dia que facis la recepta explica’ns-ho ¡¡¡¡¡ un petó molt gran Cani ¡¡¡¡
Et vaig veure per la tele, Laura, i ho vas fer molt bé!
Hola Marina, hahahah, em dic Leo . Moltes gràcies ¡¡¡¡¡