Cada estiu m’agrada fer un dinar amb les meves amigues, es un dinar exclusivament de dones, ja fa uns quants anys que ho faig i cada any hi ha noves incorporacions , quan no capiguem al menjador ampliarem la taula cap al passadis…cap al revedor…cap a la cuina….
Aquest any erem 12 , bona cifra no????
I el menú:
Tots els plats varen tenir molt èxit, i com podeu suposar totes volen les receptes , així que ho faré més públic i notori i les tornaré a crear especialment pel bloc.
I començaré al revès per les postres, amb un SOUFLÉ DE POMA, fet dins una poma.
Aquesta recepta l’he tret del llibre de postres del Jordi Roca. Serveixi també d’homenatge al Celler de can Roca, “el millor restaurant del mon”.
I ara anem de cara a la recepta:
INGREDIENTS ( per 4 pomes):
pel souflé:
4 pomes royal gala , 100 gr. de polpa de poma, 50 gr. d’aigua, 50 gr. de nata líquida, un raig de ron, 30 gr. de maizena, 2 clares d’ou, 40 gr. de sucre, mantega i farina.
per la guarnició:
boles de poma, 75 gr. de sucre, 30 gr. de mantega, ron, i vainilla.
Primer de tot rentem les pomes i en tallem la part de sobre, que guardarem per guarnir el plat.
Amb l’eina de fer boles, treiem el cor i anem fent boles de la poma, vigilant no trencar la pela de la poma, que ens quedi sencera i reservant les boles que quedin millor, la resta de la poma ens servirà pels 100 gr. de polpa que necessitem pel souflé.
Fem coure la polpa amb l’aigua, i quan estigui cuit el triturem amb el turmix. Barregem la nata amb la maizena. Llavors ho afegim al pure de poma remenant sense parar fins que espessi, (el puré encara estarà calent). Llavors afegim el ron i ho reservem.
Pintem les pomes buides amb mantega i escampem una mica de farina per les parets de la poma.
Muntem les clares i el sucre a punt de neu, i ho barregem a mà amb suavitat que no ens baixin les clares, amb el puré anterior que ja tindrem fred.
Omplim les pomes amb la barreja, fins el cap de munt.
Escalfem el forn a 200º, i hi posem les pomes uns 8 minuts, o fins que veiem que ja ens ha pujat i s’ha torrat una mica per sobre.
Per les boles de la guarnició: Fem coure el sucre fins que agafi color , hi afegim el ron i la mantega, i fem coure les boles de poma amb una mica de raspadura de vainilla, fins que ens agafin un color daurat.
Ja sabeu que el souflé ha d’estar fet al moment, sino baixa tot el que ens ha pujat.
I ara ja podem muntar el plat:
Posem la poma sortida del forna al mig, les boles que hem cuit i fem làmines de poma crua de la tapa que hem tret al començament.
No es tant dificil com sembla i es boníssim ¡¡¡ sino pregunteu-ho a les amigues que varen venir a sopar ¡¡¡¡¡
Uau! Quina triomfada! Les teves amigues deuen salivar, amb aquestes receptes. Llàstima que no es puguin tastar les fotos… he he he. Ens haurem d’animar, tot i que és una recepta que fa respecte!
No et faci respecte, es més complicat d’explicar que de fer ¡¡¡, segur ¡¡¡ moltes gràcies pel comentari. petons.
te una pinta estupènda!!
i amb ganes de conéixer la recepte de canelons …
….no tindrás pas alguna amb conill? i es que al mercadona hi habia oferta i quan va ser l´hora em vaig trobar penjada!,..o vaig resoldre amb una mica d´imaginació, però…. jeje
Hola Bea, aquesta setmana penjaré la recepta de quinoa….la següent seran els canelons, pero els he de tornar a repetir perque el dia del sopar amb tota la feina no vaig fer fotos ¡¡¡¡
De conill de moment no n’he fet cap pel bloc, aixó que es un tall molt repetit a casa. L’hi demanaré a la Loles l’altre dia ens va fer unes espatlles de conill escabechades amb amanida , boníssimes ¡¡¡¡
Molts , molts petons.
Retroenllaç: Torrons de xocolata. Inspiració Celler de Can Roca. | culleraderoure