foie amb poma 016 Com que encara no m’he atrevit a fer una mona, i si m’hi atreveixo hauré de repetir moltes vegades el resultat abans de  poder penjar-la al bloc, doncs us faré un entrant pel dia de Pascua.foie amb poma 018Ja veieu la presentació, talment per un dia de festa grossa ¡¡¡¡¡¡¡foie amb poma 001 foie amb poma 003 foie amb poma 004 INGREDIENTS:

– UN BLOC DE FOIE.

– 2 POMES GOLDEN.

–  MANTEGA

–  SUCRE.

foie amb poma 005 EL.LABORACIÓ:

Necessitarem un motlle, de la forma que us agradi o tingueu, els de la foto estan fets amb uns motlles de silicona en forma de rosa. Amb un bloc de foie de 250 gr. ,n’hi surten dos i una mica més.
foie amb poma 007 Talleu la poma a làmines, poseu una mica de mantega a la paella i aneu passant-hi els talls de poma, per la paella, afegint sucre ., fins que estigui la poma toba i una mica daurada. Quan retireu la poma , abans de posar-n’hi més , repetiu la mateixa operació, mantega , poma i sucre.  Heu de posar a la paella només una capa de pomes, perque ens quedin sencers els talls.

Talleu el foie també a capes, i aneu intercalant , al motlle, una capa de foie i una capa de poma caramelitzada.

Tapem i el posem a la nevera 24 hores , com a mínim.

A l’hora de desmotllar-lo , el girem del revès sobre una plata i ja el tenim.

Podem presentar-lo com a la foto, i tallar-lo a la taula, o si ho feu en un motlle rectangular, un cop desmotllat, en fem talls i el podem servir al plat acompanyat d’una amanida.

foie amb poma 008Si voleu també es pot cremar sucre a sobre , els pastisset petitó que hi ha al mig, ho vaig fer.
foie amb poma 015 BONA PASQUA ¡¡¡¡¡¡¡foie amb poma foie amb poma1