Com que encara no m’he atrevit a fer una mona, i si m’hi atreveixo hauré de repetir moltes vegades el resultat abans de poder penjar-la al bloc, doncs us faré un entrant pel dia de Pascua.
Ja veieu la presentació, talment per un dia de festa grossa ¡¡¡¡¡¡¡
INGREDIENTS:
– UN BLOC DE FOIE.
– 2 POMES GOLDEN.
– MANTEGA
– SUCRE.
EL.LABORACIÓ:
Necessitarem un motlle, de la forma que us agradi o tingueu, els de la foto estan fets amb uns motlles de silicona en forma de rosa. Amb un bloc de foie de 250 gr. ,n’hi surten dos i una mica més.
Talleu la poma a làmines, poseu una mica de mantega a la paella i aneu passant-hi els talls de poma, per la paella, afegint sucre ., fins que estigui la poma toba i una mica daurada. Quan retireu la poma , abans de posar-n’hi més , repetiu la mateixa operació, mantega , poma i sucre. Heu de posar a la paella només una capa de pomes, perque ens quedin sencers els talls.
Talleu el foie també a capes, i aneu intercalant , al motlle, una capa de foie i una capa de poma caramelitzada.
Tapem i el posem a la nevera 24 hores , com a mínim.
A l’hora de desmotllar-lo , el girem del revès sobre una plata i ja el tenim.
Podem presentar-lo com a la foto, i tallar-lo a la taula, o si ho feu en un motlle rectangular, un cop desmotllat, en fem talls i el podem servir al plat acompanyat d’una amanida.
Si voleu també es pot cremar sucre a sobre , els pastisset petitó que hi ha al mig, ho vaig fer.
BONA PASQUA ¡¡¡¡¡¡¡
Delicatessen total¡¡¡ Esa mona de pascua quiero verla yo, que eres muy llorica y una autentica Chef en la cocina y se que te iba a quedar de miedo de bien. Bss y feliz semana santa.
Virginia “sweet and sour”
Gracias Virgínia, tu si que eres una CHEF , con mayúsculas. Hoy voy a probar de hacer tu trenza, ya te explicaré resultados¡¡¡¡ . Buena Pascua.
Besos.
Caram, que bo!! Aquesta barreja només recordo haver-la tastat en un restaurant de nom de Barcelona. Aquesta el supera, a més!! Petons i bona Setmana Santa.
Moltes gràcies Marina. Bona Pasqua ¡¡¡¡¡¡¡