Avui St. Josep, a Catalunya el postre típic es Crema de St. Josep, l’anomeno així , enlloc de crema catalana, perque ho he llegit en un article de’n Josep Mª Espinàs. Ell explica que el nom de Josep està de baixa, anys enrera Joseps, Joans i ases n’hi havia a totes les cases…..avui de Joseps, Joans i sobretot d’ases (segons de quin tipus…) n’hi ha ben pocs….
També la crema de St. Josep, s’ha convertit en crema catalana, així que m’ha semblat titular-la amb el nom àntic. Tothom sap fer crema , si?…..i sino us explico la recepta:
INGREDIENTS:
– 1/2 LITRE DE LLET.
– 4 CULLERADES SOPERES DE SUCRE ( + EL DE CREMAR).
– 5 ROVELLS D’OU.
– UNA CULLERADA SOPERA DE MAIZENA.
– LA PELA DE 1/2 LLIMONA.
Poseu 1/4 de litre de llet al foc, amb la pela de llimona i un tronc de canyella, fins que arrenqui el bull.
En un recipient bateu amb força o amb les varilles, els rovells i el sucre.
L’altre 1/4 de litre de llet freda la barregeu amb la maizena.
Treieu la llet calenta del foc, separeu la pela de llimona i el tronc de canyella i llavors hi afegiu la llet freda amb la maizena i els rovells amb el sucre.
Ho tornem a posar al foc suau, i no parem de remenar-ho , perque no se’ns agrumulli, quan veiem que s’espeseix abans de que arribi a bullir, ja la podem treure del foc.
L’estirem a una safata i la deixem refredar.
La podem servir amb sucre cremat , tirant-hi sucre per sobre i posteriorment cremant-lo.
O sense sucre amb canyella en polç per sobre.
FELICITATS A TOTS ELS JOSEPS , PEPS, JOSEFES, PEPITES, PEPES, PEPITOS………
Reblogueó esto en Celler-Adocse.