tartaletes d'espinacs 003 Un entrant molt fàcil i ja veieu a les fotos que fa sensació.

Ara els horts de Solsona es temporada d’espinacs, són dels que no tenen gairebé cua, gustosos , d’un verd més fosc que els d’hivernacle, se’n aprofita tot…només tenen una petita pega, se’ls ha de passar aigua moltes vegades, doncs tant enganxats a la terra que la porten integrada. Pero jo no els canvio per els més nets, ni per descomptat pels congelats ¡¡¡¡

Per aquesta recepta els bullirem i després els pasarem per la paella amb un gra d’all, pinyons i panses previament torradet tot en una mica d’oli.
tartaletes d'espinacs 001Els altres ingredients també són especials o almenys no dels que utilitzem dia a dia:

LA PASTA FILO. Es una pasta molt prima , que es originaria del mitjà orient, Magreb, Turquia, el Balcans, Grècia, es pot utilitzar en receptes dolces i salades. Té un aventatge sobre la pasta fullada, aquesta no té greixos, està feta de farina, aigua i una mica d’oli.

La podeu comprar (a Solsona), als fruits Taribó, la venen congelada , pero si la descongeleu i la guardeu ben tancada us dura moltíssim .

FORMATGE PARMESÀ. Es un formatge italià , de pasta dura, amb denominació d’origen : Parmigiano-Reggiano. El podeu comprar tot en un troç i ratllar-lo al moment de gratinar, deliciós ¡¡¡¡.

LLAGOSTINS: Tots sabeu el que són els llagostins, pero us vull explicar la forma de fer-los. Compreu els llagostins segons la vostra butxaca, frescos , congelats, més grossos, més petits……..Si son congelats , els deixeu descongelar. Els peleu (crus),( podeu guardar els caps per fer fumet), poseu oli en una paella , molt poquet, pero que estigui ben calent, hi poseu els llangostins pelats, hi tireu una mica de sal maldon, pebre negre , els hi doneu la volta , hi afegiu un raig de conyac, i ja els podeu treure del foc, tot aixó seguit tal i com us he explicat, o sigui foc fort i poc temps.

 

 
tartaletes d'espinacs 002I ara la recepta , que un cop explicat tot l’anterior es fa en un plis plas.

INGREDIENTS:

Pasta filo, espinacs, un gra d’all, panses,  pinyons, formatge parmesà i llagostins.

EL.LABORACIÓ:

Necesitarem motlles de tartaletes o muffins o magdalenes , els que tingueu. Suqueu-los amb mantega.

Posarem tres lamines de pasta filo , tallades una mica més grans que el motlles, que sobresurtin una mica de les tartaletes, a dins hi posarem els espinacs, que ja tindrem cuits com us he explicat al començament i a sobre el parmesà ratllat.

Tindrem el forn calent a 200 º i hi posarem les tartaletes fin que estiguin daurades i el formatge fos, mes o menys 10 minuts.

Mentres les tenim al forn, podem coure els llagostins.

Les treiem del forn i dels motllos , hi posem un llagostí a sobre de cada una i ja tenim llest el plat ¡¡¡¡¡¡

Demà diumenge us podeu lluïr ¡¡¡¡¡