Un entrant molt fàcil i ja veieu a les fotos que fa sensació.
Ara els horts de Solsona es temporada d’espinacs, són dels que no tenen gairebé cua, gustosos , d’un verd més fosc que els d’hivernacle, se’n aprofita tot…només tenen una petita pega, se’ls ha de passar aigua moltes vegades, doncs tant enganxats a la terra que la porten integrada. Pero jo no els canvio per els més nets, ni per descomptat pels congelats ¡¡¡¡
Per aquesta recepta els bullirem i després els pasarem per la paella amb un gra d’all, pinyons i panses previament torradet tot en una mica d’oli.
Els altres ingredients també són especials o almenys no dels que utilitzem dia a dia:
– LA PASTA FILO. Es una pasta molt prima , que es originaria del mitjà orient, Magreb, Turquia, el Balcans, Grècia, es pot utilitzar en receptes dolces i salades. Té un aventatge sobre la pasta fullada, aquesta no té greixos, està feta de farina, aigua i una mica d’oli.
La podeu comprar (a Solsona), als fruits Taribó, la venen congelada , pero si la descongeleu i la guardeu ben tancada us dura moltíssim .
–FORMATGE PARMESÀ. Es un formatge italià , de pasta dura, amb denominació d’origen : Parmigiano-Reggiano. El podeu comprar tot en un troç i ratllar-lo al moment de gratinar, deliciós ¡¡¡¡.
–LLAGOSTINS: Tots sabeu el que són els llagostins, pero us vull explicar la forma de fer-los. Compreu els llagostins segons la vostra butxaca, frescos , congelats, més grossos, més petits……..Si son congelats , els deixeu descongelar. Els peleu (crus),( podeu guardar els caps per fer fumet), poseu oli en una paella , molt poquet, pero que estigui ben calent, hi poseu els llangostins pelats, hi tireu una mica de sal maldon, pebre negre , els hi doneu la volta , hi afegiu un raig de conyac, i ja els podeu treure del foc, tot aixó seguit tal i com us he explicat, o sigui foc fort i poc temps.
I ara la recepta , que un cop explicat tot l’anterior es fa en un plis plas.
INGREDIENTS:
Pasta filo, espinacs, un gra d’all, panses, pinyons, formatge parmesà i llagostins.
EL.LABORACIÓ:
Necesitarem motlles de tartaletes o muffins o magdalenes , els que tingueu. Suqueu-los amb mantega.
Posarem tres lamines de pasta filo , tallades una mica més grans que el motlles, que sobresurtin una mica de les tartaletes, a dins hi posarem els espinacs, que ja tindrem cuits com us he explicat al començament i a sobre el parmesà ratllat.
Tindrem el forn calent a 200 º i hi posarem les tartaletes fin que estiguin daurades i el formatge fos, mes o menys 10 minuts.
Mentres les tenim al forn, podem coure els llagostins.
Les treiem del forn i dels motllos , hi posem un llagostí a sobre de cada una i ja tenim llest el plat ¡¡¡¡¡¡
Demà diumenge us podeu lluïr ¡¡¡¡¡
Fàcils i bones! Queden molt cuques, amb la gamba a sobre. Tots els ingredients estan molt ben triats!
Moltes gràcies Marina, a més a més estan molt bones¡¡¡¡¡
I’ve been surfing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It is pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.
Howdy just wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Kudos
Hmm it appears like your site ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing. Do you have any suggestions for first-time blog writers? I’d certainly appreciate it.
Valuable info. Lucky me I discovered your website accidentally, and I’m shocked why this accident didn’t took place in advance! I bookmarked it.